Un bărbat a murit, după ce a participat la maratonul din București. A făcut stop cardiac în fața tuturor
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 13.10.2024 la 16:58
Actualizat pe 13.10.2024 la 16:58
Un bărbat a murit, după ce a participat la maratonul din București. El era hipertensiv și odată ce a ajuns la linia de sosire s-a prăbușit. Medicii i-au acordat primul ajutor, însă în drumul spre spital a dăcut al doilea stop cardiac și i-a fost declarat decesul.
- Un bărbat a murit, după ce a participat la maratonul din București
- A făcut stop cardiac în fața tuturor
Eveniment tragic la Maratonul București duminică! Un bărbat în vârstă de 75 de ani a făcut stop cardiac în momentul în care a ajuns la linia de sosire și a uimit pe toată lumea.
Un bărbat a murit după ce a participat la maraton
O persoană care a participat la Maratonul București a murit când a ajuns la linia de sosire, după ce a făcut stop respirator. El era originar din Filipine și avea 75 de ani. Medicii au intervenit de urgență și l-au resuscitat pentru a-și reveni.
La fața locului, bărbatul și-a revenit și a fost transportat la Spitalul Floreasca. Pe drum a făcut al doilea stop respirator, iar medicii nu l-au mai putut salva și au fost nevoiți să declare decesul. Soția lui a afirmat că era hipertensiv.
Maratonul din București a adunat numeroși participanți
Maratonul este o cursă de alergare de anduranță cu o distanță standard de 42,195 kilometri . Acesta este unul dintre cele mai prestigioase și provocatoare evenimente din atletism, având o istorie îndelungată și fiind parte din competiții internaționale, precum Jocurile Olimpice.
Își are originile în Grecia antică. Legenda spune că soldatul grec Pheidippides a alergat de la orașul Maraton până la Atena (aproximativ 40 de kilometri) pentru a anunța victoria grecilor asupra perșilor în bătălia de la Maraton în 490 î.Hr. După ce a transmis mesajul, ar fi murit din cauza efortului. Această legendă a inspirat cursa de maraton modernă.
Prima cursă oficială de maraton din era modernă a avut loc la Jocurile Olimpice din 1896 la Atena, în Grecia, iar distanța standard de 42,195 km a fost stabilită la Jocurile Olimpice din Londra din 1908, pentru a permite cursa să înceapă de la Castelul Windsor și să se încheie în fața tribunei regale.
Maratoanele sunt deschise atât pentru atleți de elită, cât și pentru amatori, iar unii participanți alergă pentru caritate, sănătate personală sau pentru a-și depăși propriile limite.
Alergătorii de elită pot finaliza cursa în mai puțin de 2 ore și 10 minute, în timp ce amatorii o finalizează între 3 și 6 ore, sau chiar mai mult.