Un bărbat din Iași a murit de frică la vederea izoletei! Omul era suspect de coronavirus

Un bărbat din Iași a murit de frică la vederea izoletei! Omul era suspect de coronavirus © Arhivă

Sfârșit tragic pentru un bărbat din județul Iași! Omul a murit îngrozit de frică atunci când a văzut izoleta. Acesta era suspect că ar fi fost infectat cu coronavirus.

Tragedia a avut loc în localitatea Moțca, județul Iași. Un bărbat care era suspect de coronavirus a murit de frică atunci când a văzut izoleta cu care sunt transportanți pacienții. În acel moment se desfășura o anchetă epidemiologică.

Potrivit consilierului pe problema rromă la Prefectura Iaşi, bărbatul a decedat din cauza unui infarct produs de vederea izoletei. Omul avea mai multe comorbidități.

„Eu, din câte ştiu, la Moţca a fost un deces al unui cetăţean suspect de COVID, dar care avea multe comorbidităţi. Impactul emoţional când a venit DSP-ul şi când a văzut izoleta, din câte am înţeles eu, i-ar fi produs un infarct”, a transmis Elena Motaş, consilier pe problema rromă la Prefectura Iaşi, potrivit ziaruldeiasi.ro.

După ce posibilii contacți ai persoanei decedate au fost testate, cinci persoane au fost depistate cu infecție cu COVID-19.

Comunicatul DSP Iaşi a informat că vestea dată de medici nu a fost primită prea bine de localnici, astfel că unul dintre ei ar fi avut un comportament ostil și a refuzat să fie internat la spital.

„DSP Iaşi desfaşoară în această perioadă o anchetă epidemiologică într-o localitate rurală din judeţul Iaşi, în urma confirmării cu noul coronavirus a unor persoane din această localitate. Ancheta are în vedere stabilirea tuturor contacţilor direcţi, izolarea la domiciliu a acestora şi testarea pentru noul coronavirus. Epidemiologii din cadrul DSP Iaşi au recoltat mai multe probe din colectivitate, iar rezultatele au confirmat prezenţa noului coronavirus la 5 persoane din această localitate”, se arată în comunicatul DSP Iaşi.

Astfel, în aceste condiții de atitudine ostilă a fost necesar ca forțele de ordine să intervină. În prezent, ancheta epidemiologică se află în curs de desfășurare.

„Având în vedere atitudinea ostilă a celor confirmaţi pozitiv cu COVID-19, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, iar măsurile şi concluziile finale vor fi anunţate după încheierea acesteia“, se mai arată în comunicatul DSP Iaşi.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro