Un bărbat din Zalău a înscenat violul propriei soţii, pentru a se răzbuna pe un amic. Cum şi-a pus individul planul în aplicare

Un bărbat din Zalău a înscenat violul propriei soţii, pentru a se răzbuna pe un amic. Cum şi-a pus individul planul în aplicare © facebook

Un bărbat din Zalău a decis să îi însceneze un viol soţiei, pentru a se răzbuna pe amicul pe care era gelos.

Bărbatul, în prezent în vârstă de 36 de ani, a pus la cale un plan cu adevărat diabolic, doar pentru a se răzbuna pe un prieten care  îi facea ochi dulci soţiei sale.

Toată întâmplarea halucinantă a avut loc în anul 2014. Bărbatul s-a hotărât să îi însceneze infracţiunea amicului său, ajutat chiar de soţia despre care credea că îi este infidelă.

Cei doi soţi au ademenit victima la locuinţa acestora, motivând că au nevoie de ajutor la treburile casnice.

Imediat ce victima a intrat în apartament, Florin Ardelean, autorul faptelor, l-a imobilizat şi l-a lovit de mai multe ori, până ce a căzut. Cu ajutorul soţiei, victima a fost legată de mâini şi de picioare.

„După imobilizarea persoanei vătămate, inculpatul i-a dat jos acesteia, până la genunchi, pantalonii şi lenjeria intimă, după care, i-a rupt inculpatei bluza cu care era îmbrăcată şi lenjeria intimă. Ulterior, inculpatul şi-a introdus mâna în vaginul soţiei sale şi apoi a atins penisul persoanei vătămate, repetând de câteva ori această operaţiune. Inculpatul i-a cerut soţiei sale să-i pună ceva pe gură persoanei vătămate şi aceasta a legat-o la gură cu o bucată de material“, se arată în motivarea Curţii de Apel Cluj, instanţă care a judecat cazul.

Mai mult, agresorul a coborât din apartament, pentru a fi văzut de vecini. Când a revenit în casă, i-a aplicat soţiei sale mai multe lovituri peste faţă, a strâns-o de mâini şi de picioare, apoi s-a lovit singur cu pumnul în zona gurii, pentru a părea că între cei doi bărbaţi a existat o altercaţie.

După ce a pus toate detaliile la punct, Florin Ardelean a sunat la 112 pentru a denunţa "violul".

„Mi-am prins soţia violată de un... cel mai bun prieten al meu, l-am imobilizat, vă rog frumos să veniţi să-l ridicaţi că nu vreau să-mi pierd cumpătul şi să fac ceva prostie“, a spus el la telefon.

Cum au gestionat autorităţile toată întâmplarea

Presupusul violator, la acea vreme jandarm, a fost anchetat de procurorii militari care au deschis un dosar penal pe numele lui. După terminarea cercetărilor, dosarul a fost clasat. Pe parcursul cercetărilor, un martor a precizat că, fiind prieten la acea vreme cu Florin Ardelean, acesta i-ar fi povestit că totul ar fi fost o înscenare.

Iniţial, la audieri, soţia lui Ardelean ar fi confirmat varianta soţului. Ulterior, ea a fost convinsă să spună adevărul, încheind un acord cu procurorii de recunoaştere a vinovăţiei, pentru o pedeapsă de doi ani, opt luni şi 20 zile închisoare, suspendată condiţionat pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi şase luni.

În ceea ce îl priveşte pe adevăratul vinovat, Florin Ardelean a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe şi inducerea în eroare a organelor judiciare. 

„Pedepsele sunt de natură să asigure realizarea scopurilor pedepsei, fiind deopotrivă un mijloc de constrângere, dar şi un mijloc de reeducare şi de prevenţie eficient“ şi sunt „proporţionale cu gradul de pericol social concret al faptelor săvârşite“, au arătat judecătorii.

Astfel, Florin Ardelean s-a ales cu o pedeapsă finală de 11 ani şi două luni, pe lângă faptul că, în trecut, el a mai fost acuzat de diverse infracţiuni, precum tentativă de omor calificat şi distrugere prin incendiere, după ce a aruncat un cocktail Molotov în barului unui bărbat cu care se afla în conflict.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro