Un bătrân din Botoșani, surprins în timp ce pândește plecarea polițiștilor pentru a ieși în oraș, după ora specificată de autorități

Un bătrân din Botoșani, surprins în timp ce pândește plecarea polițiștilor pentru a ieși în oraș, după ora specificată de autorități © Facebook Konstantin Olaru

Începând cu ziua de miercuri de la ora 12:00 a intrat în vigoare noua ordonanță, cea care impune noi restricții pentru a combate coronavirusul. Astfel noile măsuri prevăd restricții de circulație, dar și un program orar în care cei de peste 65 de ani au voie să iasă din case.

Comform noii măsuri, vârstnicii de peste 65 de ani nu mai voie să iasă din case decât în intervalul orar 11:00 – 13:00, doar că se pare că nu toți au înțeles noile reguli, dar și pericolul la care se expun.

De miercuri, 25 martie 2020, ora 12:00, polițiștii, jandarmii și armata au împânzit străzile din țară pentru a se asigura că oamenii respectă regulile. Însă, pentru un bătrân din Botoșani, nici chiar prezența acestora prin oraș nu l-au făcut să stea în casă.

Un botoșănean și-a surprins vecinul în timp ce aștepta ca oamenii legii să părăsească strada pentru a putea merge la magazin, deși trecuse de ora 13:00.

În imagini se vede cum bătrânul stă ascuns între două blocuri, așteptând că polițiștii să părăsească intersecția pentru a putea să meargă încotro avea treabă.

Cel ce a făcut imaginile publice spune că omul ar fi stat ascuns timp de oră. Timp în care aștepta ca oamenii legii să părăsească strada, însă nu avea curajul să iasă, dar a avut curajul să își pună sănătatea în pericol.

"Bătrâni...stați acasă și nu încercați să pacăliți reguli .. defapt vă pacăliți pe voi !!! De o oră mă uit la el cum nu are curaj să plece....și acum e tot acolo!!!", a scris pe Facebook bărbatul care l-a filmat pe bătrân.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro