Un bebeluș de doar zece luni din Botoșani, suspect de coronavirus. Mama s-a întors din Italia și nu a respectat izolarea

Un bebeluș de doar zece luni din Botoșani, suspect de coronavirus © Arhiva

Este alertă la Botoșani după ce un bebeluș de doar zece luni a ajuns la spital prezentând simptome specifice coronavirusului. Vinovată de infectarea micuțului cu Covid-19 se pare că ar fi chiar mama acestuia, întoarsă recent din Italia. Femeia a ajuns în România și nu a respectat izolarea, iar acum bebelușul se află internat alături de tatăl său la Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati”.

Femeia s-a întors din Italia, a trecut pentru scurt timp pe acasă apoi s-a făcut nevăzută. Autoritățile sunt acum în alertă și încearcă să o găsească pe femeie, pentru a nu da virusul și altor persoane, dacă se dovedește că este deja infectată.

"Urmează să facă o anchetă, să o găsim, să aflăm care este situaţia. Noi ştim deocamdată de la tată că a venit acasă, nu avea simptome, dar copilul acum, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să infirmăm sau să confirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Valentina Morcov.

De asemenea, Valentina Morcov a mai declarat ca la nivelul județului Botoșani mai există alte șase persoane suspecte de coronavirus.

"Lucrurile evoluează foarte rapid. De unde aveam câte 3-4 săptămâna trecută, astăzi aveam şapte. Numărul creşte exponenţial. Nu sunt manifestări grave. Deocamdată avem foarte uşoare şi doar în fază de suspiciune", a precizat medicul de la Secţia de Boli Infecţioase.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro