Un bulibașă din Iași a fost reținut pentru înșelăciune! Șeful romilor „uita” să mai plătească bunurile comandate

Un bulibașă din Iași a fost reținut pentru înșelăciune! Șeful romilor „uita” să mai plătească bunurile comandate © bzi.ro

Un bulibașă din Iași, cunoscut drept „Ferdinand” sau „Imperialul”, a fost reținut după ce ar fi comis mai multe infracțiuni de îșelăciune. Șeful romilor se află deja în arest la domiciliu, pentru alte infracțiuni.

Totul a început în urmă cu doar câteva luni, când bulibașa ar fi comandat mai multe bijuterii din aur. Acesta a refuzat să le plătească la momentul la care le-a primit, pe motiv că trebuie să verifice veridicitatea lor mai întâi. Ulterior, „Imperialul” nu a mai putut fi contactat de persoana păgubită, prejudiciul creat ajungând la aproape 10.000 de euro, potrivit Ziarul de Iași.

Aceasta nu este singura abatere de acest fel, șeful comunității de romi din Iași fiind anchetat, alături de alte persoane, pentru comadarea unor cantități mari de legume pe care nu le-ar fi achitat niciodată. Legumele erau comandate de la agricultori din Moldova, și deși plata era discutată pe loc, bulibașa invoca tot felul de scuze pentru a se sustrage de la plata produselor.

Afacerile bulibașei „Ferdinand”

Seria înșelăciunilor nu se oprește aici. Alături de complicii săi, bulibașa intermedia pentru vânzătorii de lemn, fructe sau legume, aceștia ajungând să fie înșelați de către „Imperial”.

„Deşi iniţial stabileau plata pe loc, după descărcare, invocau diferite pretexte de amânare a plăţii, finalizând prin a nu mai achita nicio sumă de bani persoanelor care livrau marfa. Ulterior, valorificau mărfurile în interes propriu sau prin intermediar, altor persoane“, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Bulibașa romilor din Iași este în arest la domiciliu încă de pe data de 7 mai, astăzi fiind deschis un alt dosar de înșelăciune pentru care urmează să primească o nouă pedeapsă sau prelungirea măsurii actuale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro