Un consilier din Maramureș, suspect de coronavirus, a fugit în Franța, după ce a adunat 40 de oameni în cadrul unei ședințe

În plină pandemie de coronavirus, un consilier din Maramureș a dat dovadă de inconștiență maximă.

Un consilier local din Maramureș, suspect de coronavirus, a fugit în Franța după ce a organizat o ședință la care a adunat nu mai puțin de 40 de persoane. Cazul consilierului a ieșit la iveală după ce edilul din localitate a dezbătut subiectul în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Consilierul maramureșean din comuna Strâmtura s-a întors pe data de 6 martie din Italia. Deși suspect de coronavirus, omul nu a ezitat și a organizat o ședință la care au participat 40 de persoane, apoi s-a urcat în avion și a fugit în Franța.

Bărbatul a făcut toate aceste lucruri, deși teoretic trebuia să se afle în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. Însă, la doar o zi de la întoarcere din Italia, pe data de 7 martie, bărbatul a organizat o întâlnire electorală, unde a fost alături de 40 de persoane.

Primarul Ioan Pasere s-a arătat de-a dreptul revoltat de comportamentul politicianului și chiar a transmis un mesaj prin care îl condamnă pe consilier pentru iresponsabilitatea de care a dat dovadă, în condițiile în care țara noastră a intrat în stare de alertă, în contextul coronavirusului. 

"Stimati concetateni!

Azi la ora 10, la sediul Primariei Strâmtura , a avut loc Comitetul Local pentru situatii de urgenta, unde s-a analizat situatia cetateanului O.F dar si ce masuri trebuie sa luam pentru protejarea noastra in caz de o eventuala infectare cu virusul ucigas.

În legătură cu cetățeanul din comuna noastră ORZA F. pentru care s-a instituit masura izolarii la domiciliu de catre organele abilitate încă din data de 06,03,2020 si care a umblat ca Vodă prin comuna, organizând si o întâlnire cu un grup de cetățeni , mințind autoritățile că este acasa, ieri dimineata a luat avionul si a fugit in Franta. Nu ma intereseaza ce face OF dar ma indigneaza iresponsbilitatea si inconstienta lui vizavi de ceilalti cetateni pe care sper ca nu i-a infectat. In calitatea lui de consilier local ar fi trebuit sa v-a ocroteasca, sa vă informeze despre această cumplit epidemie si nu sa vă expună riscurilor.

In partea a doua a sedintei am dispus niste masuri de prima urgență si anume:
- informarea corecta a cetateanului ori de cate ori este nevoie despre evolutia virusului
- dezinfectarea tuturor institutiilor publice
- am stabilit 20 de locuri de carantinare
- am alocat o suma importanta de bani pentru cei izolati si care nu se pot descuca singuri
- plata impozitului cu bonus de 10 procente s-a prelungit pina la 30.iunie.

Toti care ati participat la adunarea din 7 martie, aveti obligatia sa vă prezentati la medicul de familie.
Orice problema aveti de semnalat vă puteti adresa primarului, viceprimarului, medicului, preotilor.

Cu respect
PRIMAR IOAN PASERE",
a fost mesajul edilului. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro