Un copil a murit din cauza manelelor. Părinţii băiatului riscă până la cinci ani de închisoare

Mormânt © pixabay

Un copil din Iaşi, pe nume Mihăiţă, şi-a pierdut viaţa după ce s-a electrocutat la un aparat de radio. Tatăl său, Constantin Victor Dragomir, în vârstă de 40 de ani, a modificat aparatul printr-o improvizaţie, astfel încât să poată auzi manelele până în curte. Băiatul a fost lăsat nesupravegheat, a atins părţile neizolate ale cablului şi s-a electrocutat, pierzându-şi viaţa.

Conform raportului de expertiză întocmit de expertul tehnic judiciar cu specializarea Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Tribunalului, a rezultat faptul că electrocutarea minorului Dragomir Cosmin-Mihăiţă s-a produs prin închiderea circuitului electric între faza reţelei de curent alternativ de joasă tensiune ajunsă la masa neseparată galvanic prin transformator a aparatului radio, mâinile în contact cu firele neizolate, trunchiul şi picioarele minorului desculţ pe sol şi nulul aparent constituit de contactul cu pământul.“, conform raportului expertului tehnic.

Deşi prezenta risc de electrocutare, cei doi inculpaţi nu au luat nicio măsură în legătură cu aparatul radio pe care l-au lăsat în funcţiune, iar pe cei cinci copii minori nesupravegheaţi în curte“, arată  rechizitoriu, conform ziaruldeiasi.ro. Cei doi părinţi, Constantin Victor Dragomir şi Tatiana Postolache au fost găsiţi vinovaţi de către magistraţi pentru moartea lui Mihăiţă şi riscă până la 5 ani de închisoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

M.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro