Un copil de doar un an şi două luni, suspect de coronavirus. Tatăl său s-a întors recent din Italia

Un copil de doar un an şi două luni, suspect de coronavirus © Arhiva

Coronavirusul nu ţine cont de vârstă. Până în acest moment patru bebeluşi din Gorj, Bacău, Albă Iulia şi Wuhan au fost suspecţi de coronavirus.

Un nou caz a apărut acum în Galaţi. Un băieţel de numai un an şi două luni este suspect de coronavirus, după ce a intrat în contact cu tatăl său, întors din Italia, pe data de 23 februarie.

Întreaga familie a stat izolată după ce bărbatul a revenit acasă, însă acum copilul a fost transportat cu izoleta la spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

Medicii au ajuns la casa minorului, l-au preluat pe copil, dar nu înainte de a-l consulta şi de a-i preleva probe pentru a afla dacă a contactat sau nu coronavirusul.

Medicii au constat faptul că niciunul dintre cei cinci membri ai familiei nu a prezentat simptome specifice coronavirusului, însă copilul s-a prezentat cu febră 39,5 şi tuse.

„Am preluat un pacient, de un an şi două luni, din Pechea, intrat în contact cu tatăl, care se află în a opta sau a noua zi de izolare după ce a tranzitat Italia şi a revenit acasă pe 23 februarie. Sunt cinci membri ai familiei, niciunul nu prezintă simptomatologie. Pacientul s-a prezentat cu rinoree apoasă, febră 39,5, dispnee şi tuse productivă. Momentan, starea pacientului este stabilă. S-au recoltat probe ce urmează a fi trimise la Bucureşti pentru investigaţii suplimentare”, a declarat, miercuri, Gabriela Lupăşteanu, medic la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, conform Agerpres.

De asemenea, de când coronavirusul a ajuns în România, la spitalul din Galaţi au mai fost internaţi trei adulţi şi doi copii, de 3 şi respectiv 5 ani. Din fericire, toate cele cinci persoane au fost testate negativ pentru coronavirus.

În total, la nivelul judeţului Galaţi, din cauza coronavirusului sunt 429 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, alte patru persoane se află în carantină în spatii special amenajate de autorităţi.

La nivelul ţării, coronavirusul a făcut patru victime.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro