Un expert în conducerea defensivă face declaraţii şocante după accidentul din Ungaria: "Au vrut să se sinucidă"
Publicat pe 23.05.2018 la 19:55 Actualizat pe 24.05.2018 la 09:41
Accidentul din Ungaria a luat viaţa a nouă români şi a fost provocat de Petru Zălar, un bărbat de 38 de ani care făcea live pe Facebook în momentul impactului.
Accidentul din Ungaria a luat viaţa a nouă români şi a fost provocat de Petru Zălar, un bărbat de 38 de ani care făcea live pe Facebook în momentul impactului. Cel puţin trei secunde durează să îţi arunci ochii peste un mesaj sau o notificare de pe telefonul mobil, în timp ce te afli la volan.
Şoferul microbuzului, Petru Zălar, ţinea telefonul în mână, citea mesajele şi notificările de pe facebook şi nu acorda atenţie traficului şi şofatului, în momentul cumplitului impact. El s-a angajat într-o depăşire care s-a dovedit fatală şi conducea maşina cu viteză.
Titi Aur, expert în conducere defensivă, a făcut câteva declaraţii şocante după accidentul din Ungaria.
"Când microbuzul avea probabil 100 sau peste 100, camionul avea, probabil, 70-80, poate chiar 90 km pe oră. Aproape că s-au adunat vitezele. Asta înseamnă un impact de peste 150 de kilometri pe oră. Senzaţia e că au vrut să se sinucidă." a declarat pentru observator.tv.
Trei până la cinci secunde durează citirea unui mesaj atunci când facem alte activităţi, precum condusul, dar în acest interval, o maşină care merge cu 50 km pe oră parcurge aproximativ 40 de metri.
Monica Pop, oftalmolog, a declarat pentru sursa citată că nu putem să ne concentrăm perfect atunci când facem două lucruri diferite simultan.
"Creierul nu poate disocia şi nu poate asigura concentrare perfectă, nici măcar parţilă, în mai multe sensuri. I se socilită ochiului ceva ce nu poate face concomitent." a declarat Monica Pop.
Dragoş Stanca, specialist Social Media, a făcut şi el câteva mărturisiri prin care condamnă folosirea telefonului atunci când suntem la volan.
"Noile tehnologii sunt tentante pentru toată lumea. Când folosim tehnologia, asta trebuie făcut în mod responsabil. Există deja campanii în ţările civilizate împotriva folosirii telefonului mobil la volan, în general." a declarat Dragoş Stanca.
Citeşte şi:
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.
C.L.