Un interlop întors din Italia ignoră regulile de izolare și se laudă în live: „Epidemia e o conspirație, mânca-v-aș creierul”

Un interlop întors din Italia ignoră regulile de izolare și se laudă în live: „Epidemia e o conspirație, mânca-v-aș creierul” © Facebook

Cazul unui interlop din Ploiești, care s-a întors din Italia dar nu ține mai deloc cont de regulile de izolare, arată neputința autorităților atunci când vine vorba de controlul persoanelor care sunt certate cu legea.

Deși s-a întors din Italia, țară pe harta roșie a pandemiei cu coronavirus, Cătălin Geolgău nu prea acordă multă importanță recomandărilor și regulilor impuse de autorități. S-a izolat, dar numai teoretic. De când s-a întors din Italia, pe 10 martie, Geolgău își face de cap cum vrea el, fără să fie conștient de dezastrul pe care îl poate lăsa în urma lui.

Se laudă în live și spune că totul e o conspirație

Faptul că ignoră recomandările și obligațiile primite de toți românii este un lucru pe care chiar el îl recunoaște. 

Corona Bombardie

Interlop cu expertiză, domnul din imagini este anchetat pentru “zădărnicirea combaterii bolilor”. Cătălin Geolgău s-a întors din Milano pe 10 martie, când deja toată peninsula devenea zonă roșie, și a marcat riguros traseul spre casă cu live-uri pe Facebook, cum #FaceBăieții. În esență, intervențiile publice și extrem de virale ale domnului Geolgău au această semantică: “Epidemia e o conspirație, manca-v-aș creieru’, sunt interese străine la mijloc, chinejii e atacați fără milă la cașcaval. Ordinea mondială și-a luat-o la temelie, dar fratili tău se simte bine și-l doare la pendulă”. Geolgău s-a oprit în Prahova, după ce a completat formularul primit la graniță de cei întorși din Italia și s-a angajat să stea în autoizolare. Are rude în localitatea Berceni, lângă Ploiești, și inițial a fost luat la ochi de localnici că se plimba grandios cu bmw-ul prin comună. În faza a doua, a luat cu asalt o redacție locală și a declanșat un scandal de pomină cu niște polițiști timorați și doi angajați DSP, care l-au dus totuși la spital, i-au luat temperatura și, fiind asimptomatic, i-au arătat drumul spre acasă, la izolare. Autoritățile au vrut atunci să-l ducă într-un centru de carantină la Bușteni, dar eroul nostru s-a impus, așa că ambulanța l-a condus civilizat în fața ușii, cu rugămintea ca domnul Geolgău să respecte totuși măsura autoizolării. Ceea ce nu s-a intamplat. După alte piruete prin Ploiești, Geolgău s-a adunat cu alți bombardieri din regiune și a ucis virusul, la caterincă, cu niște whiskey. Contul lui de Facebook este, practic, un manifest de libertate. De fapt, Geolgău a profitat de supraaglomerarea și lipsa de comunicare dintre instituții. Poliția Locală Ploiești nu verifica dacă stă în autoizolare pentru că omul nu are domiciliul în oraș. Secția din comuna Berceni nu-l vizitează fiindcă adresa declarată pentru carantină e totuși din Ploiești, deci nu pe raza lor. DSP Prahova s-a sufocat deja în astfel de sesizări și se bazează că Poliția îi verifică pe cei aflați în autoizolare. Iar, cel mai grav, Prefectura Prahova, cea care trebuie acum să asigure comunicarea și coordonarea între toate aceste instituții, dar și cu presa, nu poate fi contactată pe nicio cale. În fine, după șase zile de distracție, IPJ Prahova și procurorii ploiesteni au confirmat azi pentru RISE ca i-au deschis dosar penal în baza articolului 352 din Codul Penal, privind “zădărnicirea combaterii bolilor”. Nu fi ca el. Dacă trebuie să stai în autoizolare, stai. Iar dacă știi vreun astfel de caz, semnalează-l. Inclusiv la presă.

Posted by RISE Project on Tuesday, March 17, 2020

Într-un live postat de Rise Project, Geolgău spune, cu citațiile și reproducerile de rigoare: „Epidemia e o conspiraţie, manca-v-aş creieru’, sunt interese străine la mijloc, chinejii e atacaţi fără milă la caşcaval. Ordinea mondială şi-a luat-o la temelie, dar fratili tău se simte bine şi-l doare la pendulă”.

Mai mulți oameni au spus că l-au văzut pe interlop prin Ploiești și prin alte sate din apropiere. A fost ocupat, chiar făcând scandal într-o redacție a unei publicații locale. A ajuns și la spital, pe urmă dus cu ambulanța acasă pentru o autoizolare teoretică.

Acest lucru nu s-a întâmplat. Însă, există și o veste bună: Geolgău a ajuns în atenția procurorilor, care i-au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro