Un liceu din Brăila, locul a două tâlhării. Un elev a fost înjunghiat

Un liceu din Brăila, locul a două tâlhării © Arhiva

Caz înfiorător la un liceu din Brăila. Unitatea de învățământ a fost în doar câteva săptămâni locul a două tâlhării.

Un elev în vârstă de 15 ani a fost tâlhărit în curtea liceului, după ce în urmă cu câteva zile un coleg de al său a fost înjunghiat, după ce i s-au furat bunurile.

Incidentele au avut loc în municipiul Brăila, la colegiul Gheorghe M. Murgoci. Cel de-al doilea incident petrecut în incinta liceului a avut loc vineri, 7 februarie.

După terminarea orelor de curs, chiar la ieșirea din curtea liceului, băiatul a fost agresat și amenințat de un bărbat. Acesta ar fi recurs la aceste gesturi pentru a obține câțiva lei. Minorul nu a avut decât doi lei să îi ofere agresorului.

Potrivit oamenilor legii, în acest caz a fost stabilit un grup de suspecți, urmând să se stabilească cine se face vinovat.

”Poliţiştii au fost sesizaţi vineri seară, cu privire la faptul că în aceeaşi zi, în jurul orei 14:20, un elev ar fi fost agresat la plecarea de la liceu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe un elev în vârstă de 15 ani, care în timp ce se afla cu un prieten, după terminarea orelor de curs, ar fi fost interceptaţi şi ameninţaţi cu acte de violență de un alt tânăr, cu scopul de a-i da bani, reuşind să obţină de la minorul de 15 ani suma de 2 lei”, a informat IPJ Brăila într-un comunicat.

De asemenea, în acest caz s-a deschis doar pensal și se continua cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată.

În același loc, însă pe 22 ianuarie 2020, un alt elev în vârstă de 15 ani a fost tlhărit și înjunghiat de doi minori de 10, respectiv 17 ani. Incidentul a avut loc chiar în fața liceului, unde minorul de 15 ani studia.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de două persoane, care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani’, declara atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Belciugan.

De asemenea, cei doi agresori minori se pare că ar mai fi făcut două victime în vârstă de 16 ani, care, din fericire, nu au fost rănite.

„Poliţiştii i-au identificat pe raza municipiului, pe doi minori cu vârstele de 10, respectiv 17 ani, bănuiţi de comiterea faptelor. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la tâlhărie calificată şi tâlhărie calificat. S-a dispus cercetarea celor doi în stare de libertate”, a completat Laura Belciugan.

După cele patru tâlhării provocate în oraș, prefectul județului, Cătălin Boboc, a organizat o şedinţă operativă cu tema asigurării siguranţei în şcoli.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro