Un nou aparat ar putea fi folosit la depistarea coronavirusului. Echipamentul este folosit pentru identificarea virusurilor la vița de vie

Un nou aparat ar putea fi folosit la depistarea coronavirusului © Arhiva

A fost descoperit un nou aparat ce ar putea fi folosit pentru depistarea coronavirusului la om.

Un nou echipament ce aparține laboratorului Stațiunii de Cercetări Viniviticole din județul Galați, ar putea depista virusul COVID-19, deși, până în prezent, aparatul a fost utilizat doar pentru identificarea virusurilor la vița de vie.

Aparatul care ar putea depista virusul ucigaș a fost fabricat în urmă cu unsprezece ani, iar acum, ca să funcționeze, acesta trebuie reconfigurat și dotat cu kituri speciale pentru depistarea virusului COVID-19.

Demersurile ca noul aparat descoperit să fie mutat din laboratorul unității viticole în spitalul din Galați au început, potrivit autorităților locale.

„În laboratorul SCVV se află un aparat care a fost utilizat pentru depistarea virușilor la vița de vie. Acest Real-Time PCR poate fi configurat să identifice și virus COVID-19! Laboratorul spitalului din Târgu Bujor, prin Doamna Doctor și personalul de acolo, poate lucra cu acest aparat dacă: găsim să cumpărăm kiturile necesare acestor tipuri de analize și alte echipamente necesare și dacă se constată că putem folosi această aparatură în laboratorul spitalului”, a declarat primarul orașului Târgu Bujor, Laurențiu Gîdei, scrie Mediafax.

De asemenea, dacă se va stabili, după testare, că noul aparat va putea detecta virusul ucigaș, peste câteva zile, acesta se va folosi în spitalul din Galați, când se vor face și primele analize.

„Aparatul este util în depistarea COVID-19. Nu contează proba de unde provine, plantă, om, animal. Se vor achiziționa kit-uri speciale pentru COVID-19 și apoi multă muncă”, a anunțat specialistul căruia i s-a cerut ajutorul pentru reconfigurarea aparatului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro