Un nou atac cibernetic puternic în România! Specialiștii trag un semnal de alarmă: "Atenție! Email-uri false!"
Publicat pe 29.06.2022 la 08:59 Actualizat pe 29.06.2022 la 08:59
De la o zi la alta, românii se confruntă cu tot mai multe mesaje frauduloase! Ei bine, recent, Directoratul Național de Securitate Cibernetică a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că are loc un nou atac cibernetic puternic în România. Iată cum pot fi înșelați cu doar un mesaj numeroși români! Metoda este una care nu s-a mai folosit până acum!
- Atac cibernetic în România
- Utilizatorii primesc mesaje false pe email
Dacă până acum hackerii încercau să păcălească utilizatorii din România prin mesaje pe WhatsApp, Facebook sau Istagram, cu diferite reclame sau oferte de muncă, de data aceasta au trecut la un alt nivel.
Un nou atac cibernetic în România
Infractorii folosesc de data aceasta o strategie mult mai complexă și ingenioasă, așa că au dat uitării rețelele de socializare, unde utilizatorii au învățat deja să nu acceseze link-urile, așa că s-au mutat pe mail.
Nu, nu folosesc tactica mesajelor despre reclame, vacanță sau locuri de muncă, ci folosesc identitatea ANAF pentru a trimite coduri malițioase. Noua metodă a intrat în atenția tuturor, astfel că ANAF a atenționat contribuabilii cu privire la aceste email-uri false.
„Atenție! Emailuri false în numele ANAF! Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut”, transmite ANAF printr-o postarea pe Facebook.
Directoratul Național de Securitate Cibernetică trage un semnal de alarmă
Noua strategie extrem de periculoasă pentru numeroși români a infractorilor a atras atenția tuturor, astfel că nici Directoratul Național de Securitate Cibernetică nu a putut să nu tragă un semnal de alarmă.
Acesta a explicat că în România, în aceste momente, are loc un nou atac cibernetic, fiind folosită o metoda nouă, direct prin intermediul mail-ului, astfel că au luat deja măsuri și au lansat un site special unde fiecare poate verifica mesajul cu copy-paste. Îndemnul autorităților este să nu ezitați să folosiți platforma fiindcă vă poate costa grav acest atac cibernetic.
”În ultimele zile, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a observat o creștere notabilă a utilizării malware-ului LokiBot în atacuri propagate prin intermediul serviciului de e-mail. Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pentru a transmite, prin intermediul unor e-mail-uri, cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un e-mail legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.
Pentru a antrena utilizatorii din România să identifice și să evite astfel de atacuri cu malware, DNSC, Poliția Română și Asociația Română a Băncilor, alături de parteneri din zona privată precum Microsoft Romania, BIT SENTINEL, ATTACK Simulator, ANIS sau Dekeneas au lansat modulul ANTI-MALWARE din cadrul campaniei de conștientizare la nivel național sigurantaonline.ro. Acest site este un instrument folositor utilizatorilor de toate vârstele pentru a-și îmbunătăți igiena de securitate cibernetică!”, transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC).
CITEȘTE ȘI: Ce efecte poate avea un virus pe telefonul mobil. Se vorbește despre un atac cibernetic prin SMS