Un nou cutremur în această dimineață. Seismul s-a produs în Zona Vrancea

Un nou cutremur în această dimineață. Seismul s-a produs în Zona Vrancea © arhiva

Un nou cutremur a avut loc luni dimineață, în zona seismică Vrancea. Acestea s-a produs la ora 03:30.

România a fost zguduită de un nou cutremur, luni dimineață. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltate pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora 03:30, la o adâncime de 93 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Odobești(33km), Panciu(35km), Onești(39km), Tîrgu Ocna(46km), Focșani(48km).

Tot astăzi, la granița cu România, în Bulgaria a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 2,4 pe scara Richter. Acesta s-a produs la ora 02:27 la o adâncime de 5 kilometri. 

Pe data de 3 septembrie a avut loc cel mai puternic cutremur din această perioadă. Acesta a înregistrat 4,5 grade pe scara Richter. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro