Ziua și cutremurul. Un nou seism a avut loc în această dimineață în România. Ce magnitudine a avut

Ziua și cutremurul. Un nou seism a avut loc în această dimineață în România. Ce magnitudine a avut © arhiva

Un alt cutremur s-a produs în această dimineață în România, în zona Vrancea. Acestea s-a produs la o adâncime de 170 de  km. 

România este aproape zguduită în fiecare zi. Potrivit Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în această dimineață la ora 04:32 a avut loc un alt cutremur în zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 170 de km și a avut magnitudinea de 3,4 pe scara Richter. 

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 65km E de Brașov, 93km N de Ploiești, 99km S de Bacău, 129km V de Galați, 131km NV de Brăila, 147km N de București, 157km NE de Pitești, 178km E de Sibiu, 182km SV de Iași, 212km N de Ruse. 

Luni, alte două cutremure au fost produse în România. Unul a avut loc în Vrancea și a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter, iar altul s-a produs în Banat, iar magnitudinea a fost de 2,1. 

Cel mai puternic cutremur din ultimele luni s-a produs pe data de 3 septembrie

Cutremurul a înregistrat, potrivit INCDFP, o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter. "E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

”Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva", a spus Gheorghe Mărmureanu, director INFP.


facebook whatsapp twitter pinterest