Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul produs în ziua de Sfântul Ioan

Un nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul produs în ziua de Sfântul Ioan © Arhivă

Un nou cutemur a avut loc în ţara noastră, la început de an. Seismul s-a produs pe 7 ianuarie, de Sfântul Ioan, la puţin timp după miezul nopţii.

Cutremurul, care a avut loc la ora 00.01, s-a produs în zona seismică Vrancea şi a înregistrat magnitudinea 2,7. Seismul din noaptea de luni spre marţi a avut loc la o adâncime de 122 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 65km E de Brasov, 79km NE de Ploiesti, 113km S de Bacau, 126km V de Braila, 126km V de Galati, 132km N de Bucuresti, 148km NE de Pitesti, 179km E de Sibiu, 196km SV de Iasi, 197km N de Ruse, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cele mai recente cutremure din ţara noastră au avut loc în urmă cu doar două zile, pe 5 ianuarie. Atunci două seisme s-au produs la noi în ţară, ambele în Vrancea.

Primul a avut loc la ora 04.58 şi a înregistrat o magnitudine de 3,2, având loc la o adâncime de 99 de kilometri, în timp ce al doilea cutremur s-a produs câteva ore mai târziu, la 21.32, la o adâncime de 82 de kilometri şi a avut magnitudinea 2,9.

Primul cutremur care a avut loc în România în 2020 s-a produs chiar la puţin timp după trecerea în noul an. Acesta a avut loc în Vrancea şi a înregistrat o magnitudine destul de serioasă, de 3,4. Seismul a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro