Un oltean a sunat la 112 de peste 22.000 de ori, în ultimele 6 luni. Incredibil ce le-a putut întreba pe operatoare
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 16.07.2021 la 22:40
Actualizat pe 16.07.2021 la 22:40
Un oltean a sunat la 112 de peste 22.000 de ori în ultimele 6 luni, iar de fiecare dată, motivul i-a șocat pe operatori. Nimeni nu s-ar fi gândit la întrebarea pe care urma să o pună bărbatul atunci când i se răspundea la telefon, iar operatoarele credeau că are nevoie într-adevăr de ajutor. Iată ce întreba de fiecare dată olteanul când suna la 112!
- Bărbatul a telefonat la 112 de cinci ori pe oră în ultimele șase luni
- Până în prezent, olteanul nu a fost identificat
În primele şase luni ale acestui ani, olteanul cu pricina a sunat la numărul unic de urgență 112 de peste 22.000 de ori, ceea ce înseamnă de cincci ori într-o singură oră. Apelurile provin de undeva din Olt, iar cel care inițiază convorbirea este un bărbat.
Un oltean a sunat la 112 de peste 22.000 de ori, în ultimele 6 luni
Operatorii au răspuns de fiecare dată atunci când olteanul a sunat la 112, în condițiile în care considerau că o persoană are nevoie urgentă de ajutor, însă de 22.000 de ori s-a demonstrat că cel care suna era un bărbat care punea aceeași întrebare.
Așadar, nu știm ce linie telefonică a crezut olteanul că folosește, căci voia cu nerăbdare să afle ce culoare are lenjeria intimă a operatoarelor de la 112. Pentru că nu reușea să afle ce se tot întreba, a continuat să sune, de câte cinci ori pe oră, timp de șase luni de zile.
Până acum, oamenii legii nu au reușit să îl găsească pe bărbatul care înroșește linia la 112. Polițiștii au declarat că olteanul foloseşte cartele preplătite, așa că nu au putut afla decât zona din care bărbatul cu pricina telefonează.
Ce vrea să afle, de fapt, olteanul, de la operatoare
Bărbatul este de părere că 112 este cel mai potrivit număr pentru farse la telefon, așa că, obosit să pună întrebarea buclucașă, câteodată, sună dar nici nu mai vorbește atunci când i se răspunde.
Din nefericire, bărbatul poate ţine linia ocupată pentru oameni care au într-adevăr nevoie de echipajele de prim-ajutor și care poate se află în situații limită. Conform statisticilor, toate apelurile bărbatului reprezintă 20% din toate apelurile de urgenţă înregistrate în judeţul Olt.
În continuare, autoritățile le recomandă tuturor românilor să sune la 112 doar atunci când au nevoie reală de ajutor din partea lor, în condițiile în care, în anul 2021, au fost înregistrate peste 231 de mii de apeluri abuzive.
Citește și: Tragedie în Popeşti Leordeni. O mamă și-a înjunghiat fiica de doar 11 ani