Un polițist din Capitală a fost zgâriat voit de un tânăr scandalagiu, infectat cu HIV: ”Cine le alină suferința părinților mei?”

Un polițist din Capitală a fost zgâriat voit de un tânăr scandalagiu, infectat cu HIV © Arhiva

În timpul unei misiuni, un polițist din Capitală a fost zgâriat de un tânăr scandalagiu, infectat cu HIV. Incidentul a avut loc în Sectorul 2, atunci când oamenii legii au intervenit pentru a ”sparge” un grup de zece tineri care ascultau muzică, jucau tenis și spărgeau semințe. 

Un incident extrem de neplăcut a avut loc în Sectorul 2 al Capitalei, pe data de 10 mai. Atunci când un echipaj aflat în misiune a intervenit pentru a legitima un grup de tineri care spărgeau semințe, jucau tenis și ascultau manele în mijlocul străzii. De aici și până la gestul care i-a at viața peste cap omului legii a mai fost doar un pas. 

Întregul moment a fost făcut public chiar de polițistul care acum așteaptă rezultatele analizelor pentru a vedea dacă a fost sau nu infectat cu HIV. 

"Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!”, așa și-a început polițistul tragica poveste.

Apoi, pas cu pas, omul legii a împărtășit cu toată lumea momentul care l-a îngenuncheat. 

”În data de 10 mai, aflându-mă în patrulare pe o stradă mai puțin circulată din Sectorul 2, am observat un grup de 10-15 tineri care jucau tenis de picior, spărgeau semințe și ascultau muzică la una din mașinile parcate (lucru absolut normal pe timp de pandemie).

Nu aveam de gând să dau amenzi, oricum se pare că sunt inutile, voiam doar să-i legitimăm și să-i îndepărtăm din zonă. Colegul meu de la volan a oprit echipajul și a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda și pixul”, a povestit polițistul. 

Însă, înainte ca el să coboare din mașina de poliție, spre ei se îndrepta deja bărbatul infectat cu HIV, pornit pe scandal. 

”În acel moment de undeva de peste stradă, se îndrepta către colegul meu un "ceafă lată" încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal.

Ne-a întâmpinat cu clasicul "Ce (...) faceți mă, ați venit să dați amenzi?" (că așa îi vorbești unui om al legii într-o țară cu apa caldă) și a continuat cu "să vă iau familiile (...), vă omor, vă dezbrac și vă violez aici de față cu toată lumea pe capota mașinii" și altele greu de reprodus.

A încercat să ne lovească cu pumnul, pe colegul meu chiar l-a îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în fața stâlcită de bombardier, jumătate de tub de "Armani" din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun așa ceva).

Se adunase lumea ca la bâlci și toți strigau să-l lăsăm în pace și să avem grijă că are HIV, hepatită și alte chestii care îți provoacă fiori.

Între timp ne-au venit alți colegi în ajutor și am pus la pământ bombardierul care se zbătea din toate puterile să scape, iar în timpul incatușării forțate, eu m-am ales cu 2 zgârieturi la nivelul mâinilor. Împachetat în "cușcă" și livrat la secție”, a mai detaliat omul legii. 

După această ”victorie”, polițistului i s-a prăbușit întreaga lume, ajungând de urgență la spital. 

”A venit momentul în care mi s-a confirmat de către vecini și familie faptul ca bombardierul chiar avea HIV. Panică! Mă uitam la zgârieturi și simțeam cum mă lasă picioarele. De urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, luat sânge, consultat.

Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest. Dar cum ultrajul nu este o faptă gravă și polițiștii reprezintă doar un indicator, bombardierul a plecat liber acasă fără măcar sa fie audiat. Și acum îi văd rânjetul satisfăcut în timp ce ieșea din secție și spunând "Acum vă cunosc, data viitoare vă trag în curte". A fost umilită o întreagă instituție, o întreaga breaslă neputincioasă.

Eu stau și ma gândesc ce se va întâmpla cu viața mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și mă gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi, iar bombardierul se plimbă liber pe stradă, demonstrând încă o dată ca oricine poate să agreseze un organ al legii că oricum nu pățește nimic.

Vreți siguranță și încredere? Și noi vrem, dar suntem singuri!", se arată în povestea polițistului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro