Un poliţist din Prahova a salvat de la moarte un copil de doi ani. Omul legii se afla în timpul liber

Un poliţist din Prahova a salvat de la moarte un copil de doi ani © Facebook

Un poliţist din Prahova merită toate cuvintele de laudă, după ce a salvat un copil de la moarte. Omul legii se afla în timpul liber, însă a dat dovadă de stăpânire de sine şi prezenţă de spirit atunci când un copil de doar 2 ani a fost la un pas de a-şi pierde viaţa.

Incidentul a avut loc în Prahova, acolo unde un copil de doar doi ani a fost la pas să îşi piardă viaţa, dacă un poliţist aflat în timpul liber nu acţiona ca la carte.

Mama copilului care se zbătea să trăiască a ieşit din curtea casei ţipând, disperată fiind că micuţul îi va muri în braţe. Femeia a intrat în panică atunci când copilul a încetat să mai respire.

Norocul femeii, dar mai ales al copilului a fost un poliţist din zonă, aflat în timpul liber. Astfel, poliţistul din Serviciul de Acţiuni Speciale a devenit un erou pentru copilul de doi ani.

Când femeia a ieşit în stradă ţipând, Georgian Vintilă, poliţistul erou, se îndrepta spre magazin, însă s-a oprit din drum şi fără a avea vreo ezitare a intervenit imediat.

Omul legii a dat dovată de prezenţă de spirit şi i-a făcut copilului de doar doi ani mai multe manevre Heimlich. După primele două manevere, minorul a început din nou să respire, însă agentul de poliţie a continuat manevrele încă 10 minute, timp în care la faţa locului a apărut şi un echipaj SMURD, dar şi o ambulanţă.

Copilul a fost preluat de echipajele medicale sosite, fiind monitorizat zeci de minute. Ulterior medicii au decis să minorul şi-a revenit complet şi nu trebuie transportat la spital.

"Felicitări lui Georgian Vintilă din cadrul SAS Prahova pentru stăpânirea de sine și prezența de spirit cu care a acționat reușind să salveze un copil de doi ani, care se înecase cu mâncare!

În această după-amiază, în jurul orelor 16.00, colegul nostru agentul șef principal de poliție Vintilă Georgian, aflat în timpul liber, se îndrepta spre un magazin împreună cu fiul său. La un moment dat, a observat o femeie care a ieșit dintr-o curte țipând. Femeia avea un copil leșinat în brațe și striga disperată după ajutor. 

Colegul nostru nu a stat o clipă pe gânduri și i-a sărit femeii în ajutor. A luat copilul și i-a făcut mai multe manevre Heimlich. După primele manevre copilul a început să respire. Polițistul nostru a continuat manevrele de deblocare a căilor respiratorii aproximativ 10 minute, timp în care a sosit și un echipaj SMURD și o ambulanță. Salvatorii medicali au preluat copilul și l-au monitorizat aproximativ o jumătate de oră și au decis că acesta și-a revenit complet și nu mai trebuie transportat la spital.

"Am făcut totul din instinct, nu am o pregătire specială pentru prim ajutor, am acționat gândindu-mă că puteam fi eu în locul femeii", ne-a spus colegul nostru", e postarea de pe Facebook al Corpului Naţional al Poliţiştilor


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro