Un profesor din Botoşani, acuzat de hărţuire. Eleva sa de clasa a X-a a depus plângere

Un profesor din Botoşani, acuzat de hărţuire © Arhiva

Caz teribil în Botoşani. Un profesor de liceu este acuzat de una dintre elevele sale de clasa a X-a de hărţuire.

Părinţii fetei au fost cei care au depus plângere împotriva profesorului. Astfel poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au înregistrat pe data de 5 februarie plângerea împotriva profesorului acuzat de hărţuire.

Conform plângerii, unul dintre profesorii Liceului teoretic Grigore Antipa DIN Botoşani ar fi agresat o elevă de clasa a X-a. Oamenii legi fac cercetări pentru a stabili despre ce fel de hărţuire este vorba: verbală, fizică sau sexuală.

De asemenea, în acest caz a fost deschis o anchetă de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, iar dosarul în cauza a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.

„La Antipa este o comisie de cercetare, sigur se vor lua măsuri. Este și un dosar înregistrat la Parchetul din Botoșani cu un profesor care s-a comportat indecent cu elevul de la clasă. Nu avem o încadrare finală din partea Parchetului. Elevul spune că a fost hărțuit de profesor, pe anumite teme, să spunem că și sexuale. Se fac verificări, deocamdată nu s-a pronunțat nici IPJ, nici comisia de disciplină de la nivelul școlii”, confirmă situația și Gabriel Hârtie, inspectorul școlar general al IȘJ, transmite botosaneanul.ro.

Totodată, organele de cercetare penală fac mai multe verificări pentru infracţiunea de „purtare abuzivă”.

Dacă se dovedeşte că ceea ce a spus eleva este adevărat, profesorul va răspunde penal şi riscă inclusiv excluderea din sistemul de învăţământ.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro