Un tânăr din Iași a ieșit la plimbare călăre pe cal. Care a fost motivul invocat în fața oamenilor legii

Un tânăr din Iași a ieșit la plimbare călăre pe cal © radioiasi

Multe mijloace de transport persoane care se deplasau de la sate la orașe și-au încetat activitatea odată cu interzicerea impusă de autorități.

După ce Ordonanța Militară nr. 3 a fost în aplicare, iar oamenii nu au mai avut voie să iasă din case, decât în scop profesional sau pentru urgențe, fapt care a făcut ca firmele de transport în comun să nu mai funcționeze, un bărbat din Iași a găsit o altă soluție pentru a se deplasa încotro avea nevoie. 

Un tânăr din Iași a fost surprins prin centrul orașului în timp ce călărea un cal, însă era echipat cu o mască de protecție, dar și cu declarația pe propria răspundere.

După ce a călărit zeci de kilometri, tânărul a fost oprit de autorități în centrul orașului.

Oamenii legii l-au oprit pe bărbat și l-au legitimat iar în fața acestora, tânărul a avut și o explicație de oferit.

Bărbatul a declarat că a călărit din localitatea Răducăneni, acolo unde locuiește și a ajuns la Iași pentru a-și vedea concubina care abia devenise mamă. Cum nu mai existau mijloace de transport în comun până la Iasi, bărbatul a găsit imediat o variantă de a ajunge să își vadă copilul.

”În timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Iaşi au identificat un tânăr, de 22 de ani, care se deplasa cu un cal, pe raza municipiului Iaşi. Tânărul a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere, completată în conformitate cu Ordonanţa Militară 3/2020, dar faţă de acesta a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu HCL 198/2000”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Bâlea, conform radioiasi.ro. 

Sancțiunea primită de bărbat a fost aplicată pentru că a circulat cu un animal pe străzile din oraș, fapt interzis de lege.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro