Un tânăr s-a filmat în timp ce amenința angajații unui magazin că le dă coronavirus: „Am de unde, eu sunt șmecherul Iașului” / VIDEO

Un tânăr s-a filmat în timp ce amenința angajații unui magazin că le dă coronavirus: „Am de unde, eu sunt șmecherul Iașului” / VIDEO © Captură Video

Coronavirusul nu sperie pe toată lumea. Un tânăr conațional, care se auto-intitulează „șmecherul Iașului”, s-a filmat în timp ce îi amenință pe angațații și clienții unui hipermarket că îi infectează cu noul coronavirus.

„Am corona! Vă dau la toată lumea pentru că am de unde!”, proclamă tânărul, în filmulețele pe care chiar el le-a urcat pe rețelele de socializare. Degeaba au încercat angajații să îi explice că nu are voie să filmeze - șmecheria tot șmecherie rămâne.

Și pentru cei care înțelegeau de unde ar putea să le dea ei „corona”, tânărul ieșean a avut grijă să și explice de unde are.

„Vreți corona? Am de unde să vă dau corona! Să moară copiii mei că am de unde să vă dau”, mai spune tânărul pe filmări.

Tânărul poate răspunde penal

Odată cu schimbarea Codului Penal, care acum prevede pedepse mai aspre pentru cei care zădărnicesc eforturile de combatere a pandemiei, persoane precum tânărul în speță ar putea răspunde chiar penal pentru faptele lor.

Articolele 326 și 352 din Noul Cod Penal privind falsul în declarații și zădărnicirea combaterii bolilor arată cam așa.

Art. 326

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Art. 352

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro