Unde se află pe hartă pasajul Ciurel din București și care va fi utilitatea lui. Se deschide în septembrie 2020 / VIDEO
Publicat pe 18.09.2020 la 12:05 Actualizat pe 18.09.2020 la 12:10
Pasajul Ciurel din București va avea deschiderea oficială, mâine, după o întârziere de 6 ani de la data stabilită. Primăria Capitalei a făcut anunțul, arătând și motivele pentru care inaugurarea a tot fost amânată.
- Pasajul Ciurel va fi deschis circulației, începând de mâine.
- De ce le va fi util șoferilor.
- Anunțul făcut de Primăria Capitalei.
Lucrările la mult-așteptatul pasaj Ciurel au fost, în sfârșit, finalizate! Primăria Capitalei i-a anunțat pe bucureșteni că, începând de mâine, podul va fi deschis circulației șoferilor.
Unde este amplasat
Pe harta Bucureștiului, pasajul are rolul de a fi o alternativă a Bulevardului Iuliu Maniu, veșnic aglomerat! Podul face parte din legătura spre Autostrada A1, însă nu a fost complet construit.
Așa cum este în acest moment, pasajul are doar un viraj la stânga, menit să rezolve problema celor care vin de pe Șoseaua Virtuții și intră pe Splaiul Independenței sau invers.
Șoferii nu au posibilitatea de a merge înainte. Pasajul se oprește în strada Amilcar Săndulescu, care nu duce nicăieri.
Pasajul nu este complet! Ce îi lipsește
Pentru construcția pasajului Ciurel a fost alocată suma de 240 milioane lei, însă iată că acesta, chiar și după șase ani întârziere, nu este complet.
Obiectivul de a fluidiza circulația pe Șoseaua Virtuții nu a fost îndeplinit, întrucât nu a fost construită și bucata de drum între pod și Șoseaua de Centură.
Proiectul a fost aprobat de Consiliul General, la fel și culoarul de exproprieri. Acestea nu au avut loc din lipsă de fonduri, fiind nevoie de alte 50 milioane lei.
Totodată, nu se știe dacă acea parte de șosea care ar lega Șoseaua de Centură și Autostrada A1 ar fi posibil de construit, întrucât s-ar afla pe teritoriul județului Ilfov.
Mesajul transmis de Gabriela Firea
„Am fost din nou aseara la Ciurel. Arata splendid! Si isi va dovedi utilitatea incepand de maine, cand se deschide circulatia, pentru a fluidiza traficul in zone importante ale Capitalei : Iuliu Maniu, Drumul Taberei, Militari, Crangasi, Lujerului etc. Puteam sa ne bucuram de cel mai mare proiect de infrastructura acum multi ani daca Dl Danes, co-fondator al Uniunii Salvati Bucurestiul, impreuna cu prietenul si colegul sau, Nicusor Dan, nu ar fi blocat santierul prin tribunale 10 ani. Asa ceva nu trebuie sa se mai intample! Sa reactionam impreuna, astfel incat franarii dezvoltarii orasului sa fie demascati si opriti din actiunile lor distructive.
10 ani pierduti si 10 milioane de euro risipite, din cauza ONG-ului fondat si condus de Nicusor Dan.
Acesta este purul adevar!
Continuam etapa a doua a investitiei de la nod Virtutii pana la Centura Capitalei, cu pasaj in zona bulevardului Uverturii.
Constructorii raman in santier. Avem proiect tehnic si exproprieri. De data aceasta sunt eu aici, sa ma lupt cu ei prin tribunale, daca indraznesc sa mai atace vreun document absolut legal!”, a scris primarul Capitalei, pe pagina sa de Facebook
Construcțiile la pasajul Ciurel au început încă din anul 2010. Podul a avut termen de finalizare în luna decembrie a anului 2014.
Tot pe Facebook, primarul Gabriela Firea a aruncat pentru întârzieri asupra unuia dintre cetățenii din zonă, care a încercat să oprească construcția podului în instanță. Motivul? Se construia mult prea aproape de casa lui.
Firea a afirmat despre acel bărbat că este unul dintre fondatorii asociației Salvați Bucureștiul și prieten cu Nicușor Dan, iar procese intentate de aceștia au cauzat municipalității pierderi de 10 milioane de euro.
Iată și o filmare a pasajului Ciurel, realizată cu ajutorul dronei:
SURSA: YouTube