Unde se găsește insula artificială din România. Locația este asemănătoare cu Maldive
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 26.07.2023 la 18:15
Actualizat pe 26.07.2023 la 18:15
România se poate mândri cu numeroase locul uimitoare pe tot teritoriul. În județul Cluj se găsește insula Beliș-Fântânele, unde natura este superbă, iar peisajul te lasă fără cuvinte, fiind asemănat cu Maldive.
- Unde se găsește insula artificială din România
- Locația este asemănătoare cu Maldive
România se poate lăuda cu o mulțime de locuri uimitoare care atrag privirile tuturor. Într-un județ din țară se găsește o insulă artificială ce amintește de Maldive, iar mulți turiști vizitează locul și rămân uimiți de frumusețea sa.
Insula Beliș-Fântânele, locul popular din județul Cluj
Insula Beliș-Fântânele din județul Cluj este o insulă artificială. Priveliștea este încântătoare, iar multe persoane rămân fără cuvinte la frumusețea locului. Se aseamănă cu insulele din Maldive, ținând cont de apa turcoaz și multă vegetație verde.
Turiștii se pot caza în stațiunea Fântănele, fiind o stațiune climaterică de interes local, populară pentru cei care sunt dornici să se bucure de relaxare, dar și peisajele de vis.
Aici te poți relaxa și te bucuri de aerul de munte. În zonă se pot face numeroase drumeții, poți merge cu bicicleta și te bucuri de aerul de munte, fiind o plăcere pentru plămânii tăi, reușind să te încarci și cu multă energie bună. Cei aventuroși pot merge la schi, în sezonul de iarnă, iar vara pot merge cu barca sau hidrobicicleta.
Lacul Beliș face parte din categoria lacurilor artificiale de acumulare, fiind localizat la confluența dintre Munții Gilăului în est, Munții Vlădeasa în vest și Muntele Mare, în sud, din județul Cluj.
Turiștii pot vedea numeroase case autentice
Lacul Beliș-Fântânele este un lac de acumulare ce a fost proiectat și amenajat în perioada 1970-1974, având scop hidroenergetic, pe cursul râului Someșul Cald.
În timpul sezonului cald, când nivelul apei scade, se pot vedea ruinele caselor abandonate de săteni. Ele sunt construite în mod tradițional, iar turiștii se bucură de frumusețea lor. Tot în această zonă, se regăsește și ruinele fostei biserica din Giurcuta de Jos.