Unul dintre minerii prinşi în subteran la Lupeni a murit. Primul scos de sub dărâmături este conştient

Un miner a murit la Lupeni, după ce a fost prins în subteran © captură video

Doi mineri au fost prinşi în subteran miercuri dimineaţă, după ce o galerie s-a surpat, la Lupeni. Din păcate, unul dintre ei a murit după ce a fost scos la suprafaţă.

Primul miner scos din mină are 33 de ani, este conştient şi a fost evaluat de medici. Ce de-al doilea a fost scos în stare gravă şi a murit. „Din păcate, medicul legist a constatat decesul", a spus Raed Arafat.

"Unul este semiconştient iar celălalt stabil. La gura minei au fost trimise 2 ambulanţe Smurd si SAJ, o autospecială complexă şii un container multirisc de la Detaşamentul Petrosani. De asemenea, a fost prealertat elicopterul Smurd de la Arad", au anunţat iniţial autorităţile. 

Ministru Energiei a decis ca în urma acestui accident grav să trimită de urgenţă Corpul de Control la Complexul Energetic Huneodoara pentru a verifica împreujurările în care s-a petrecut totul, scrie antena3.ro. 

"Decizia a fost luată în cadrul întâlnirii convocate de ministrul Energiei Anton Anton imediat după producerea surpării din mina Lupeni, în care au fost prinşi doi mineri care dirijau presiunea din subteran. Unul dintre aceştia a fost scos din perimetrul surpării conştient şi cu semne vitale stabile, fiind dus la suprafaţă pentru a fi preluat de echipele SMURD. Celălalt miner a fost supus procedurilor medicale de prim ajutor", se menţionează în comunicat.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro