Urmărire penală pentru ucidere din culpă, după prăbușirea avionului din Fetești

Urmărire penală în cazul morții lui Florin Rotaru (foto) © spynews.ro

Decizie fermă în cazul accidentului aviatic de la Fetești, acolo unde prăbușirea unui avion MIG 21 Lancer a dus la moartea pilotului, Florin Rotaru. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anunță începerea urmăririi penale în rem, potrivit defenseromania.ro.

Procurorii militari au anunțat deschiderea unui dosar penal de ucidere din culpă, pentru moartea lui Florin Rotaru.

„În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, și de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal.

Menționăm că accidentul s-a produs pe raza județului Călărași și a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare. Procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au efectuat în cauză cercetarea la fața locului împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IPJ Călărași — Serviciul Investigații Criminale și criminaliști din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice”, se anunță de către parchet.

Vă reamintim că, pe 7 iulie, în timpul unui show aviatic, avionul MIG condus de către Florin Rotaru s-a prăbușit, ducând la moartea imediată a pilotului. Ipoteza principală a specialiștilor în aviație este că o pasăre ar fi putut intra în motorul avionului.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro