Urmăritul general Suhaib, greu de condamnat / Decizie bizară, în dosarul de trafic de persoane
De Narcis Voica.
Publicat pe 13.04.2023 la 23:26
Actualizat pe 13.04.2023 la 23:26
Pentru a cincea oară de la începutul anului, magistrații au decis să amâne pronunțarea în dosarul urmăritului general Suhaib Meshah.
- Judecătorii au amânat din nou pronunțarea în dosarul urmăritului genral Suhaib Meshah
- Este a cincea oară când magistrații spun că nu au avut timp să ia o decizie
- Poliția îl caută pe Suhaib, ca să îl bage în arest, iar familia lui zice că acesta ar fi fost răpit
Dosarul de trafic de persoane în care Suhaib Meshah este inculpat bate pasul pe loc, după ce, miercuri, judecătorii au decis, pentru a cincea oară de la începutul anului, să amâne pronunțarea. Pe lângă acest dosar, Suhaib mai are două procese: unul pentru evaziune fiscală și unul care are legătură cu drogurile.
În timp ce părinții lui Suhaib Meshah cred că acesta ar fi fost răpit sau chiar ucis de interlopi, iar Poliția Română l-a dat în urmărire generală, la rubrica „Most Wanted”, surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru SPYNEWS că iordanianul acuzat de trafic de persoane s-ar ascunde pe teritoriul Republicii Moldova sau chiar în Ucraina. Ipoteza anchetatorilor a fost luată în calcul după ce, la scurt timp după emiterea mandatului de arestare pe numele său, Suhaib a parcurs un traseu extrem de interesant.
Conform surselor amintite, după emiterea mandatului, timp de patru zile, telefonul fugarului a fost localizat în nordul Moldovei, în zona graniței cu Republica Moldova, după care semnalul a dispărut brusc. Astfel, anchetatorii suspectează că Suhaib ar fi trecut Prutul și nu exclud nici varianta ca acesta să fi mers în Ucraina, profitând de faptul că țara este în plin război și autoritățile de acolo n-au timp de căutat fugari.
În timp ce, teoretic, era declarat dispărut, Suhaib Meshah a depus două cereri la tribunal, în care a solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă, precum și sesizarea Curții Constituționale, pe motiv că drepturile sale ar fi fost încălcate. „Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Meshah Suhaib Abdel Naser împotriva încheierii pronunţate la data de 21.12.2022 de Tribunalul Braşov, în dosar nr. 2886/62/2021/a17, pe care o menţine. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau măsura controlului judiciar. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de câte 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în cuantum de 340 lei, rămâne în sarcina statului şi se suportă din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Braşov. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei azi, 28.12.2022”, a decis instanța în unul dintre procesele deschise de dispărutul Suhaib.
Citește și: Mădălina Apostol, un nou proces / În dosarul în care este acuză că a condus beată a recunoscut deja fapta