Vaccinare anti-Covid-19, fără programare, în București. Cum funcționează și cine poate participa
Publicat pe 26.04.2021 la 13:22 Actualizat pe 26.04.2021 la 15:49
După Timișoara, Bucureștiul continuă maratonul de vaccinare anti-COVID-19 fără programare. Pe 7,8 și 9 mai, bucureștenii și cei aflați în trecere prin Capitală se vor putea vaccina în centre organizate la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Singurul lucru de care vor avea nevoie pentru imunizare va fi cartea de identitate.
- Campanie de vaccinare fără programare, în Capitală.
- Astfel de centre de vaccinare vor fi de la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.
Capitala ia exemplul Timișoarei și organizează un maraton de vaccinare fără programare în perioada 7-9 mai. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a mențonat că rectorii universităţilor de medicină şi farmacie din România şi-au arătat disponibilitatea de a organiza astfel de evenimente, prin implicarea personalului medical şi a corpului academic.
Maraton de vaccinare anti Covid-19, fără programare, în Capitală
Astfel, în zilele de 7, 8 și 9 mai, oricine, indiferent de domiciliu, se va putea vaccina la centrele de la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională din București. Trebuie doar să prezinte buletinul.
Ce se întâmplă cu rapelul celor care s-au vaccinat fără programare
Cei care se vor imuniza în cadrul maratonului din București pot reveni pentru rapel la evenimente similare care vor fi organizate în perioada următoare. Pentru cei imunizați cu Pfizer se va organiza alt maraton la 3 săptămâni după acesta. Totodată, cei care nu pot fi prezenti la acea dată sau au făcut alt tip de vaccin, pot face rapelul în centrele care folosesc acelaşi ser.
Prima campanie de vaccinare fără programare a avut loc la Timișoara. Până duminică la prânz, peste.4.500 de persoane s-au vaccinat în cadrul Maratonului Vaccinării de la Timişoara. Au fost implicaţi 500 de voluntari.