Val de îmbolnăviri la Spitalul Universitar din București! 27 de infectați cu COVID-19, dintre care 17 medici

Val de îmbolnăviri la Spitalul Universitar din București! 27 de infectați cu COVID-19, dintre care 17 medici © pexels

La Spitalul Universitar din Capitală a explodat un focar de infecție, 27 de persoane fiind declarate pozitiv cu noul coronavirus. Dintre aceștia, 17 medici ai unității medicale sunt infectați.

De la Sputalul Universitar de Urgență Bucureșți s-au prelevat aproximatic 500 de probe biologice, în vederea depistării infecției cu noul tip de coronavirus. Se mai așteaptă rezultatele pentru alte probe.

Pe 22 de marti a fost declașată testarea cadrelor medicale și a pacienților aflați la acea vreme în spital, fiind observată o creștere însemnată a cazurilor de infectare în cadrul unității medicale.

Zeci de infectați la Spitalul Universitar

Odată cu creșterea cazurilor pozitive, s-a constatat și o creștere a cazurilor cu rezultat incert, dar și a cazurilor de pacienți și personal medical testat inițial negativ, și mai apoi pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a început o anchetă epidemiologică, în vederea aflării sursei de contaminare și a contacților direcți și indirecți.

În urma cercetărilor, au fost luate măsuri urgente pentru a preveni răspândirea virusului. Cei 10 pacienți internați inițial în spital au fost transferați, conform protocolului, la alte unități medicale specializate în tratarea celor infectați cu COVID-19, potrivit unui comunicat pus la dispoziție de reprezentanții spitalului.

"Lipsa materialelor a dus la favorizarea infecției. (...) Îmi este greu să spun ce se va întâmpla. Trebuie să avem grijă cum ne protejăm, să avem minimele reguli de igienă, să avem echipamente de protecție, să folosim spitalele cum trebuie. (...) Situația va evolua, atât la noi în spital, cât și în general, și dacă nu încercă, să limităm răspândirea acestui virus, nu vom reuși.", a declarat, pentru Antena 3, Directorul Spitalului Universitar de Urgență din București, Cătălin Cârstoiu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro