Valabilitea voucherelor de vacanță se va prelungi! Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Valabilitea voucherelor de vacanță se va prelungi! Anunțul a fost făcut de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri © arhiva

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri au anunțat astăzi că voucherele de vacanță din 2019 pot fi folosite, chiar dacă în aceste momente este stare de urgență. Valabilitea acestora va fi extinsă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță emise în anul 2019 va fi prelungită până la 31 mai 2021, a anunțat astăzi Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Prelungirea valabilității acestora se va întâmpla în contextul pandemiei de coronavirus. 

”Prelungirea valabilităţii voucherelor de vacanţă este un demers care vine în sprijinul industriei turismului, cât şi a turiştilor. Astfel, odată cu adoptarea acestui act normativ, persoanele care au beneficiat de vouchere de vacanţă anul trecut, emise în perioada martie 2019 – decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situaţiei epidemiologice actuale şi a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021. Mai mult decât atât, emiterea voucherelor de vacanţă pentru anul în curs se va face exclusiv pe suport electronic. Această măsură vine în întâmpinarea riscurilor asupra sănătăţii beneficiarilor, dar şi ca urmare a solicitărilor unităţilor emitente”, arată Ministerul Economei, Energiei şi Mediului de Afaceri într-un comunicat.

Mai mult de atât, reprezentații ministerului au afirmat că păstrează dialogul deschis și permanent cu reprezentații asociaților pfeosionale și patronale din turism în vederea identificării de soluții pentru că în aceste momente au nevoie de sprijin. 

”Am luat această măsură pentru a rezolva o situaţie cauzată de criza coronavirusului din ţara noastră. Am decis să prelungim valabitatea voucherelor de vacanţă până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viaţă normală şi vom susţine repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectaţi indicaţiile autorităţilor, să aveţi grijă de voi şi de cei dragi, şi, de ce nu, să călătoriţi virtual în toate colţurile României şi ale lumii”, a mai declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro