Varianta finală a proiectului de lege privind introducerea certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă. În ce cazuri se emite acesta
Publicat pe 22.12.2021 la 14:27 Actualizat pe 22.12.2021 la 14:31
Varianta finală a proiectului de lege prin introducerea certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă prevede faptul că angajații trebuie să demonstreze vaccinarea cu o doză sau cu schema completă, test PCR sau test antigen ori trecerea prin boală. În ce condiții se emite acesta.
- Varianta finală a introducerii certificatului electronic COVID la locul de muncă
- Cum va fi emis acesta
Oamenii vor fi nevoiți să prezinte certificatul COVID-19 la locul de muncă, iar varianta finală a acestuia prevede faptul că angajații trebuie să demonstreze vaccinarea cu o doză sau cu schema completă, test PCR sau test antigen ori trecerea prin boală.
Varianta finală a proiectului de lege privind introducerea certificatul electronic COVID-19 la locul de muncă
De asemenea, este foarte posibil ca oamenii să primească 15 vouchere de testare gratuită. În ceea ce privește introducerea acestuia, agajații vor fi obligați să prezinte certificatul doar dacă numărul cazurilor de COVID-19 crește cu cel puțin 1,5 la mia de locuitori pe perioada a trei săptămâni consecutive.
Pe de altă parte, se poate renunța la acesta doar dacă numărul de cazuri scade sub unu la mie. Persoanele care lucrează de acasă nu sunt nevoite să prezinte certificatul COVID-19. Proiectul de lege va fi discutat în Parlament și este foarte posibil să fie adoptate anumite modificări.
În ce condiții se emite acesta
Potrivit articolului 3, acest certificat electronic COVID-19 se emite în următoarele situații:
a) pentru persoanele vaccinate cu cel puțin o doză, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru efectuarea schemei complete de vaccinare.
b) pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru schema completă de vaccinare.
c) pentru persoanele infectate cu SARS-COV 2, cu valabilitate de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică "Corona-forms";
d) pentru persoanele testate cu test antigen rapid înregistrat în platforma informatică "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 48 de ore de la efectuarea testului;
e) pentru persoanele testate cu test NAAT/PCR, înregistrat în platforma informatică "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 72 de ore de la efectuarea testului.
În contextul epidemiologic, certificatul electronic COVID-19 a fost introdus la locul de muncă, iar oamenii sunt nevoiți să-l prezinte dacă numărul cazurilor de COVID-19 crește cu cel puțin 1,5 la mia de locuitori pe perioada a trei săptămâni consecutive.