Şeful Poliţiei din Bacău le cere femeilor bătute de soţi să nu sune noaptea la 112: "Se poate şi dimineaţă" / VIDEO

Şeful Poliţiei din Bacău le cere femeilor bătute de soţi să nu sune noaptea la 112: "Se poate şi dimineaţă" / VIDEO © Facebook

Invitat la un post de radio, inspectorul şef al IPJ Bacău, Vasile Oprişan a spus că victimele violenţei domestice exagerează când sună la 112, mai ales pe timp de noapte. După reacţiile acide ale internauţilor, conducerea Poliţiei Române a dispus verificări în acest caz. 

Vasile Oprişan, inspectorul şef al IPJ Bacău a fost invitat la un post radio, acolo unde a reuşit, prin câteva vorbe, să stârnească revoltă în toată ţara. Vasile Oprişan a explicat că multe persoane apelează inutil la 112, oferind un exemplu cu femeile bătute de soţi.

“Referitor la declaraţiile făcute de inspectorul şef al IPJ Bacău, în timpul unei emisiuni difuzate la un post de radio din judeţ, facem următoarele precizări: conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la acest aspect, întrucât prevenirea şi combaterea violenţei domestice reprezintă una dintre priorităţile instituţiei noastre. La finalul acestor verificări vom reveni cu detalii referitoare la cele constatate şi la măsurile dispuse”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres. 

Şeful IPJ Bacău le cere femeilor bătute să mai aştepte

Acesta susţine că dacă soţia a primit o palmă, iar agresorul s-a calmat, constatarea se poate face şi dimineaţă, nu la 12 noaptea. 

"De 112 foarte mulţi fac exces de zel. 112 este folosit pentru rezolvarea unor probleme urgente, dar nu suferă amânare. Dacă la ora 12 jumate... Dăm un exemplu simplu, la îndemâna oricui. Dacă se ceartă soţul cu soţia şi îi dă din greşeală sau cu intenţie o palmă şi pe urmă se liniştesc apele, vino că mi-a dat o palmă. Dar ce face? E liniştit. Nu mai face nimic. A fost doar aşa... Înseamnă că acum tre să vină poliţistul, dar nu poate să facă nimic. Doar atât, să se ducă să constate ce putea să constate şi a doua zi, dimineaţă", a spus chestorul Vasile Oprişan, la postul de radio Mesagerul FM. 

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro