Vasul cu 14.000 de oi, scufundat în Portul Midia, a fost filmat cu drona. Imagini dezolante. VIDEO

Vasul cu 14.000 de oi, scufundat în Portul Midia, a fost filmat cu drona. Imagini dezolante. VIDEO © Captură Video

Duminică, un dezastru de proporții a avut loc în Portul Midia. O navă care transporta 14.000 de oi s-a scufundat parțial, producând moartea a mii de animale. Tot momentul dezolant a fost filmat cu o dronă, care a surprins imaginile dezastrului.

Queen Hind, o navă sub pavilion Palau, s-a scufundat parțial în Portul Midia. Vasul transporta 14.000 de oi către Libia, la bordul său aflându-se și 22 de oameni de origine siriană.

Imagini cu vasul scufundat în Portul Midia

Marinarii de la bord au fost norocoși. Cu toții au scăpat cu bine, doar unul dintre ei suferind un șoc hipotermic, după ce a căzut peste bord, în mare. Nu se poate spune același lucru despre animale, mii dintre care au murit înecate în urma accidentului.

Activiștii Animals Internațional – Romania au făcut publice, luni, imagini cu vaporul scufundat. Sunt greu de privit, putând fi văzute zecile de oi moarte care plutesc în apă.

Doar 32 de oi au fost salvate

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, autoritățile au salvat 32 dintre berbecuții de pe vapor, aceștia fiind apoi aduși pe cheu, în țarcul de unde ajunseseră la bordul vasului.

Anamaria Soica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, a declarat că luni urmează să se întrunească Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care va stabili ce se va întâmpla cu toate oile evacuate de pe vapor. Între timp, autoritățile încă încearcă să aducă la cheu nava răsturnată, care trebuie să fie repusă pe poziție pentru remorcare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro