Verdict: crimă. Tânărul care a ucis-o pe Gabriela Rîpan într-un accident, ani grei de închisoare

Verdict: crimă. Tânărul care a ucis-o pe Gabriela Rîpan într-un accident, ani grei de închisoare © Arhivă

Tudor Cîrje, tânărul care a provocat accidentul de la Florești soldat cu moartea Gabrielei Rîpan, va fi de acum judecat pentru omor, nu pentru ucidere din culpă. Decizia a fost luată de magistrați după ce membrii familiei victimei au cerut schimbarea încadrării juridice.

Gabi Rîpan, o studentă din Cluj, a murit în urma unui accident rutier. Tragedia a avut loc la Florești, în Cluj, în noaptea dintre 20 spre 21 ianuarie 2019. Vina i-a aparținut unui tânăr de 20 de ani, Tudor Ștefan Cîrje, care a rămas chiar el fără un picior în urma carnagiului.

Tânăra era studentă la Cluj-Napoca și provenea dintr-o familie respectată și înstărită, primind chiar în cadou o mașină de lux. În seara fatidică, fix în acea mașină se afla, la volan fiind Cîrje. La un moment dat, tânărul a accelerat brusc și a pierdut controlul mașinii, care a intrat într-un stâlp.

Cîrje va fi judecat pentru crimă

Inițial, încadrarea juridică a dosarului era de ucidere din culpă, așa cum se obișnuiește în astfel de cazuri. Însă, la ultimul termen de judecată, avocatul familiei Gabrielei a cerut reîncadrarea, scrie monitorulcj.ro.

Patru membri ai familiei Rîpan, părți civile împotriva lui Cîrje, cer despăgubiri care ajung până la 1,7 milioane de euro.

Avocații au invocat mai multe motive, printre care:

  • Faptul că avea permis de puțin timp
  • Nu cunoștea bine mașina, pe care o conducea pentru prima oară
  • A condus cu o viteză de aproape 150 km/h pe un carosabil acoperit cu polei.

Decizia magistraților:

Judecătoria Cluj Napoca - În temeiul art. 386 alin. 1 C.proc.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Cîrje Tudor Ştefan a fost trimis în judecată, din infracţiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Admite excepţia necompetenţei materiale invocate din oficiu de instanţă (...) declină către Tribunalul Cluj soluţionarea cauzei privind pe inculpatul Cîrje Tudor Ştefan, cauza având ca obiect infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22 ianuarie 2020.

Comparativ cu uciderea din culpă, acolo unde ar fi putut primi între doi și șapte ani de închisoare, Tîrje poate ajunge acum după gratii de la 10 până la 20 de ani, dacă va fi găsit vinovat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro