Verdict incredibil în dosarul celui mai mare hoț de mașini de lux din România / Detalii exclusive

+3 click pentru
galerie

Cel mai mare hoț de mașini din România a scăpat de pedeapsa de 15 ani, grație unor judecători care au ajuns la concluzia că faptele infractorului s-au prescris.

Arestat şi pus ulterior în libertate, Radu Bolgiu a fugit în Spania, fiind dat în urmărire internaţională de Poliţia Română. În 2003, Bolgiu a fost împuşcat de mai multe ori de poliţia spaniolă. Din exces de zel, după cum s-a dovedit ulterior. Două dintre gloanţe l-au nimerit în cap, românul reuşind, în mod miraculos, să supravieţuiască. Mai mult decât atât, Radu Bolgiu s-a ales şi cu o pensie din partea statului spaniol pentru trauma suferită. Între timp, judecătorii din România l-au condamnat la 15 ani pentru jefuirea pastorului american Timothy Marion Ravan. 

Apoi, sentinţa a fost casată de Curtea de Apel Bucureşti şi dosarul s-a întors, în 2012, pe masa Tribunalului pentru rejudecare. Iar decizia judecătorilor a fost incredibilă: ”Dispune încetarea procesului penal pornit faţă de inculpatul Bolgiu Radu Alexandru (foto sus), pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (faptă din data de 07.11.1999, persoană vătămată Vişan Miu Radu). Dispune încetarea procesului penal pornit faţă de inculpatul Bolgiu Radu Alexandru, cu datele de stare civilă anterior menţionate, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale (faptă din data de 07.11.1999, persoană vătămată Timothy Marion Ravan)”.

In 1998, Bolgiu, alias "Boso", a scăpat cu viaţă dintr-un grav accident rutier produs pe podul de la Cernavodă. El se afla într-un bolid furat din Constanţa, împreună cu un alt hoţ de maşini. Bolgiu a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale în urma cărora s-a ales cu plăci metalice în zona craniană şi tije la nivelul picioarelor. Aşa că prietenii i-au dat lui "Boso" o nouă poreclă: "Robocop".

"Robocop" i-a furat, în martie 2002, limuzina ambasadorului Abdelelah Al-Eryany (foto sus), fără să ştie că pe bancheta din spate a vehicului dormea fiica acestuia. După ce l-au pândit în apropierea locuinţei sale, Bolgiu și complicii săi au profitat de faptul că ambasadorul a lăsat câteva clipe maşina nesupravegheată, au urcat la bord şi au demarat în trombă. La un moment dat, fetiţa diplomatului a început să plângă, speriată, iar cei doi au realizat că ar putea fi acuzaţi şi de răpire. Aşa că au tras imediat pe dreapta şi au dat-o jos, pe o stradă din apropierea Mănăstirii Caşin.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro