Verdict incredibil în dosarul psihopatei care a încercat să o ucidă pe Mirela Vaida / Decizie de ultimă oră
De Narcis Voica.
Publicat pe 20.10.2022 la 23:38
Actualizat pe 20.10.2022 la 23:38
Deși părea foarte vânjoasă când i-a aruncat Mirelei Vaida o bordură spre cap, ca să o omoare, iar după ce a spart geamurile de la Acces Direct i-a distrus prezentatoarei mașina, Antoanela Grigoraș a devenit, brusc, inaptă de executarea pedepsei de 45 de zile de muncă în folosul comunității.
- Individa cu probleme psihice care a încercat să o ucidă pe Mirela Vaida a devenit, brusc, inaptă să execute pedeapsa
- Antoanela Grigoraș fusese condamnată la 45 de zile de muncă în folosul comunității
- Instanța a decis să o scutească de pedeapsă, condamanta fiind aptă să iasă de la Psihiatrie, dar inaptă să muncească, fiindcă... are probleme psihice
Sesizați de Serviciul de Probațiune Iași, magistrații de la Judecătoria Sectorului 1 au decis, ieri, să anuleze pedeapsa de muncă în folosul comunității primită de individa care a comis trei atacuri violente împotriva Mirelei Vaida. „Admite cererea formulată de Serviciul de Probațiune Iași. Dispune încetarea obligației de a presta muncă neremunerată în folosul comunității pentru o perioadă de 45 de zile, obligaţie stabilită în sarcina intimatei, Grigoraș Antoanela-Jaqueline– (...) prin Sentința penală nr. 501/18.07.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, în dosarul nr. 23890/299/2022, definitivă prin neapelare. Soluția se va comunică Serviciului de Probațiune Iași. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată conform art. 405 alin. 2 C.proc.pen., prin punerea minutei la dispoziția părților și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 20.10.2022”, a decis, ieri, instanța.
Conform articolelor invocate în sentință, pe parcursul executării, persoana condamnată are obligația de a informa consilierul de probațiune cu privire la apariția unor modificări referitoare la starea sa de sănătate. „În cazul în care persoana supravegheată a devenit inaptă pentru prestarea unor activități dintre cele stabilite de consilierul de probațiune ori prezintă risc pentru sănătatea altor persoane, aceasta prezintă un certificat medical eliberat potrivit dispozițiilor legale care confirmă faptul că persoana nu mai este aptă. În cazul constatării incapacității de a presta muncă neremunerată în folosul comunității, zilele de muncă neremunerată în folosul comunității rămase neexecutate nu se mai execută, cu excepția situației în care, pe durata termenului de supraveghere, starea de incapacitate temporară de muncă încetează”, prevede legea. Așa că Antoanela Grigoraș, care a fost declarată aptă să iasă de la Psihiatrie, pe semnătură, acum, când este vorba de muncă, i-a convins pe magistrați că este inaptă.
Dosarul în care Antoanela Grigoraș a primit muncă în folosul comunității este cel în care a fost condamnată la un an și zece zile, cu amânarea pedepsei, pentru că a intrat despuiată pe platoul emisiunii Acces Direct și a încercat să o omoare pe Mirela Vaida, aruncându-i spre cap o bordură de trei kilograme. Întrucât n-a reușit să o ucidă pe vedetă, atacatoarea a fost condamnată doar pentru că a spart dușumeaua și a făcut scandal. „Condamnă la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri prevăzută de art. 375 Cod penal (faptă din data de 19.05.2021); - pedeapsa de 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de distrugere prevăzută (faptă din data de 19.05.2021); - pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice (faptă din data de 19.05.2021). Contopeşte pedepsele aplicate intimatei prin sentinţele penale nr. 253/20.04.2022 şi nr. 82/14.02.2022 şi stabileşte pedeapsa cea mai grea de 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 6 luni şi 10 de zile, în final în sarcina intimatei stabilindu-se pedeapsa principală rezultantă de 1 (un) an şi 10 (zece) zile închisoare. Amână aplicarea pedepsei rezultante de 1 an şi 10 zile închisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani. (...) Impune intimatei obligația de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 45 de zile lucrătoare, în cadrul Consiliului Local Iași - Serviciul Administrativ sau în cadrul Consiliului Local Iași – Spitalul Clinic de Recuperare Iași”.