Veste bună pentru angajați. Raluca Turcan anunță creșterea salariului minim pe economie: ”2.300 de lei este puțin”
Publicat pe 26.08.2021 la 09:22 Actualizat pe 26.08.2021 la 09:22
Începem ziua cu o veste bună pentru toți angajații români. În mod oficial, Raluca Turcan a anunțat creșterea salariului minim pe economie. Ministrul Muncii spune că cei 2.300 de lei pe care îi primesc acum cei din câmpul muncii sunt prea puțini.
- Din septembrie încep negocierile pentru creșterea salariului minim pe economie.
- Ministrul Muncii spune că 2.300 de lei peste un venit prea mic pentru români.
În doar câteva zile, conform spuselor ministrului Muncii, vor începe negocierile cu sindicatele şi patronatele din România pentru creșterea salariului minim pe economie, după ce acesta a fost mărit la începutul acestui an cu 3%.
Raluca Turcan anunță creșterea salariului minim pe economie din septembrie
În cadrul unei conferințe de presă, Raluca Turcan a ținut să anunțe sindicatele și patronatele să se pregătească, de la începutul lunii viitoare, pentru demararea negocierilor cu privire la nivelul salariului minim care trebuie neapărat să crească.
După ce a demonstrat că ea, față de ministrul Economiei, știe care este salariul minim pe economie din România, oferindu-le jurnaliștilor răspunsul corect, Turcan a dorit să treacă la treburi mai serioase.
Astfel, Turcan a declarat public că suma de 2.300 de lei pe care o primește acum un angajat român este mult prea mică, în contextul în care există foarte multe persoane care muncesc fără a avea un contract sau pe un contract care nu le satisface toate drepturile.
Mai mult decât atât, ministrul spune că această creștere pe care ea o anunță trebuie făcută astfel încât, firmele, în detrimentul creșterii venitului unui angajat, să nu apeleze la concendieri sau la limitarea locurilor de muncă.
Ei bine, după declarațiile făcute pe baza creșterii venitului minim pe economie, atunci când a venit vorba și despre creșterea pensiilor, Raluca Turcan a preferat să nu vorbească pe acest subiect, cel puțin până când nu se va putea pune totul și în practică.