Veste bună pentru viitorii șoferi. Când se vor relua examenele pentru obținerea permisului de conducere

Când se vor relua examenele pentru obținerea permisului de conducere © Arhiva

Autoritățile vin cu vești bune pentru viitori șoferi. Examenele auto se vor lua în scurt timp de la ieșirea din starea de urgență. 

Începând cu luna iunie a acestui an vor fi reluate examenele pentru obținerea permisului auto, în mod etapizat.

DRPCÎV susține că reluarea examenelor auto este posibilă odată cu începutul primei luni de vară, însă, pentru acest lucru se vor lua măsuri de protecție necesare, dar se va aplica și distanțarea socială.

Astfel, prima dată vor avea acces la proba teoretică sau practică, cei deja programați în perioada stării de urgență. Prioritate având cei cărora le-au expirat documente aflate la dosarul de examinare sau expirarea acestor documente în perioada imediat următoare.

Ulterior, vor fi înscriși pentru cele două probe, viitorii șoferi, în funcție de volumul solicitărilor. Mai întâi se va da proba teoretică, iar la cel mult souă săptămâni distanța, se va susține și proba practică. 

De asemenea, trebuie știu faptul că viitorii șoferi, dar și examinatorii, cat și instructorii auto, trebuie să respecte câteva mpsuri de protecție pentru a preveni răspândirea noului coronavirus. În aceste condiții DRPCÎV a anunțat un set de măsuri ce vor fi luate de la 1 iunie. 

- Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

- Dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfășurarea probei practice, înainte de începerea fiecărei probe;

- Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, cel puțîn 1,5 m;

- Evitarea prezentării la locul de întâlnire al candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, susțînători). Accesul va fi permis doar candidatul și reprezentanții școlilor de conducători auto;

- Desfășurarea activității de instruire numai în spații deschise, cu respectarea regulilor de distanțare socială.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro