Veste cumplită pentru Sile Cămătaru / Temutul interlop a sperat până în ultima clipă

+6 click pentru
galerie

Celebrul interlop Vasile Balint, alias Sile Cămătaru, a primit, în spatele gratiilor, o veste care l-a devastat.

În timp ce pe rolul instanţelor se află mai multe dosare deschise de Sile Cămătaru, în care acesta solicită liberarea condiţionată, Judecătoria Sectorului 5 i-a dat o lovitură sub centură temutului interlop. Recent, Sile a fost condamnat într-un dosar care a avut ca obiect “infracţiuni la alte legi speciale”, aşa că speranţele sale de a fi eliberat înainte de termen s-au spulberat. “Condamnă pe inculpatul Balint Vasile la 9 luni închisoare. Adaugă pedeapsa de 9 luni închisoare la restul de 4 ani 2 luni şi 19 zile închisoare, rămas neexecutat din pedeapsa de 5 ani şi 6 luni închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp., (…) astfel că, în final se dă spre executare pedeapsa de 4 ani 11 luni şi 19 zile închisoare şi 4 ani interzicerea drepturilor prev de art. 66 lit.a, b, h cp. Conform art. 65 alin.3 cp., face aplicarea disp. art. 66 lit.a,b,h, pe durata executării pedepsei principale.

Conform art. 72 cp deduce din pedeapsa aplicată, perioada executată de la 11.12.2017 la zi. Dispune anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 32din 11.12.2017, emis de Curtea de Apel Bucureşti Secţia I Penală şi emiterea unui nou mandat de executare pentru pedeapsa stabilită prin prezenta. În baza art. 112 alin.1 lit.b cp confiscă de la inculpatul Balint Vasile,următoarele bunuri: telefon mobil Nokia ... şi SIM ... folosit, telefon GT Star, IMEI ..., CARTELĂ Telecom ..., cartelă Telecom ..., cutie metalică Lipton, folosită, cutie din lemn, bunuri depuse la Camera de Corpuri delicte a Poliţiei Sector 5, conform dovezii seria H nr. 0230242 din data de 10.04.2018”, au decis magistraţii.

“Vor să mă omoare!”

Anul trecut, când a rămas singur după gratii, după ce fratele lui, Nuţu, precum şi fiul şi nepotul său s-au liberat condiţionat, Sile Cămătaru a transmis un mesaj disperat, prin intermediul avocatului. Motivul: un transfer bizar, dispus de şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Mai exact, Sile a obţinut aprobarea de a ispăşi restul de pedeapsă în regim semideschis, sperând că va ajunge, ca mulţi alţi condamnaţi din Bucureşti, la Jilava. Însă reprezentanţii ANP au decis să-l trimită pe interlop la Penitenciarul Mioveni, la aproape 130 de kilometri de casă. Asta deşi condamnatul explicase că are probleme medicale grave şi un dosar pe rol, la Bucureşti, iar transferul la Mioveni l-ar obliga să facă “naveta” cu duba. 

“Vor să mă omoare! Ei ştiu că sunt bolnav şi că nu aş rezista să fiu transportat câte 260 de kilometri, dus-întors, prin căldură, nedormit… Deşi legea îi obligă să mă transfere aproape de localitatea de domiciliu, mai ales că mai am şi un alt dosar la Bucureşti, au susţinut că nu au locuri la Jilava şi m-au trimis la Mioveni. Vor să mă ţină toată ziua pe drumuri, între Mioveni şi Bucureşti, ca să mor din cauza afecţiunilor pe care le am şi a epuizării”, s-a plâns Sile, potrivit avocatului. Aspecte care, de altfel, se regăsesc şi în cererea trimisă de Sile conducerii ANP, alături de mai multe documente medicale. (facsimil jos)

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro