Veste incredibilă pentru impresarul condamnat penal în dosarul Haiducii / Mai are doar un pas
De Narcis Voica.
Publicat pe 05.04.2024 la 22:45
Actualizat pe 05.04.2024 la 22:45
Cunoscutul impresar Radu Baron este la un pas de a scăpa de condamnarea primită în dosarul Haiducii, după ce instanța a anunțat că, în principiu, ar putea desființa hotărârea atacată.
- Impresarul Radu Baron este la un pas de a obține revizuirea dosarului în care a fost condamnat
- Artiștii și impresarul au fost citați în fața instanței pe 4 iunie
Acuzat în 2018 de comiterea infracțiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”, impresarul Radu Baron a fost condamnat penal în 2021, iar un an mai târziu Curtea de Apel Brașov a menținut condamnarea penală. Anul trecut, însă, impresarul a apelat la o cale extraordinară de atac, revizuirea, iar zilele trecute judecătorii au afirmat că i-ar putea admite cererea.
„Admite în principiu cererea de revizuire formulată de petentul condamnat BARON RĂDUŢ, împotriva sentinței penale nr. 162/30.07.2021 pronunțată de Judecătoria Târgu Secuiesc în dosarul nr. 1984/322/2018, definitivă prin decizia penală nr. 1323/AP/22.02.2022, pronunțată de Curtea de Apel Braşov, în contradictoriu cu intimaţii Niculae Marian, Caloeanu Cristian, Vieru Cătălin, SC DRAGON RBA IMPORT EXPORT SRL, SC B3 MEDIA INTERNAŢIONAL SRL şi SC DRAGON RBA IMPORT-EXPORT SRL - PRIN LICHID.JUD.ION ŞI ASOCIAŢII SPRL. Stabilește termen în vederea judecării fondului cererii de revizuire la data 04.06.2024, ora 11:00, pentru când se citează revizuientul şi intimaţii”, au precizat magistrații.
„Condamnă pe inculpatul Baron Răduţ la plata unei amenzi de 12.600 lei către stat (70 lei x 180 zile-amendă), pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, este sentința contestată de celebrul impresar. „Admite în parte acțiunea civilă exercitată de părţile civile Caloeanu Cristian şi Vieru Cătălin şi, pe cale de consecinţă, obligă inculpatul Baron Răduţ la plata către părţile civile a sumei de câte 2.000 euro pentru fiecare, cu titlu de prejudiciu moral. Ia act de renunţarea la pretenţiile civile de către Marian Niculae”, se mai precizează în condamnarea penală primită de Radu Baron.
Conform legii, „revizuirea hotărârilor judecătoreşti definitive, cu privire la latura penală, poate fi cerută când: s-au descoperit fapte sau împrejurări ce nu au fost cunoscute la soluţionarea cauzei şi care dovedesc netemeinicia hotărârii pronunţate în cauză; hotărârea a cărei revizuire se cere s-a întemeiat pe declaraţia unui martor, opinia unui expert sau pe situaţiile învederate de un interpret, care a săvârşit infracţiunea de mărturie mincinoasă în cauza a cărei revizuire se cere, influenţând astfel soluţia pronunţată; un înscris care a servit ca temei al hotărârii a cărei revizuire se cere a fost declarat fals în cursul judecăţii sau după pronunţarea hotărârii, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză; un membru al completului de judecată, procurorul ori persoana care a efectuat acte de urmărire penală a comis o infracţiune în legătură cu cauza a cărei revizuire se cere, împrejurare care a influenţat soluţia pronunţată în cauză”.