Veste terifiantă pentru bucureșteni. Ar putea să rămână fără metrou

Veste terifiantă pentru bucureșteni. Ar putea să rămână fără metrou © arhiva

Metroul, cel mai folosit mijloc de transport din București ar putea să rămână o istorie, iar asta cel puțin pentru o perioadă. După Revelion, bucureșteni riscă să schimbe transportul în comun din subteran cu cel de la suprafață.

Vestea că metroul din București ar putea să fie suspendat ar veni ca un trăsnet pentru sute de mii de oameni ce călătoresc zilnic cu mijlocul de transport, însă acest lucru chiar ar fi posibil imediat după Anul Nou. Contractul de mentenanță ar metroului expiră la 31 decembrie, iar momentan sunt discuții pentru a se găsi cele mai optime soluții. 

„Riscul ca metroul să nu mai circule după Revelion este unul major, deoarece contractul de mentenanţă expiră la 31 decembrie şi suntem în discuţii cu conducerea Metrorex pentru a găsi soluţiile aplicabile, singurul lucru blocant, din punctul meu de vedere, fiind plata restanţelor care datează de un an şi se ridică acum la 150 de milioane de lei”, a declarat, miercuri după amiaza, directorul general Alstom Transport România, Gabriel Stanciu, potrivit Antena1.

"Prima noastră preocupare este ca serviciul public să nu fie afectat, motiv pentru care ne-am manifestat toată disponibilitatea pentru a găsi împreună cu Metrorex orice soluţie care să permită continuarea fără perturbări a traficului de metrou din Bucureşti. În acest sens, suntem în discuţii cu Metrorex pentru a identifica soluţii şi eu sper din toată inima că le vom şi găsi. Problema în discuţie este plata restanţelor, care ajung pe la vreo 150 de milioane de lei la ora la care vorbim. S-au strâns datorii pe un an de zile din servicii de mentenanţă", a mai precizat Gabriel Stanciu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro