Vești bune pentru o categorie de români! Se dau noi vouchere de la stat începând cu 1 ianuarie 2024. Cine va primi bani în plus
Publicat pe 05.08.2023 la 07:32 Actualizat pe 05.08.2023 la 07:32
Vești senzaționale pentru o categorie de români! Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) anunță noi vouchere pentru cetatentii României. Această lege va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2024. Cine sunt persoanele care vor beneficia de bani în plus.
- Noi vouchere pentru români începând cu 1 ianuarie 2024
- Cine va primi bani în plus
Se dau noi vouchere de la stat pentru o categorie de români! Este vorba despre tichetele cu care vor fi remunerați cei care prestează activități casnice în gospodăriile unei familii sau ale unui persoane singure.
Noi vouchere pentru români începând cu 1 ianuarie 2024
În acest fel, potrivit legii, activitatea casnică reprezintă activitatea ocazională, necalificată, desfășurată de un prestator casnic în legătură cu gospodăria sau gospodăriile unei familii sau a/ale unei persoane singure, în calitate de beneficiar casnic.
Totodată, se mai precizează în lege faptul că activitatea casnică nu este efectuată în scop comercial și, pe lângă acestea, nu se efectuează în beneficiul unor terți.
Toți românii vor putea beneficia de aceste tichete de activități casnice începând cu data de 1 ianuarie 2024, în timp ce tichetul va avea o valoare nominală de 15 lei, care va putea fi ajustată anual.
Însă, în același timp persoanele vizate de acești bani de la stat trebuie să știe că transferul acestor tichete este interzis.
Activitățile pentru care se emit tichete
Mai precis, activitățile pentru care pot fi emise tichete includ serviciile de curățenie și igienizare, spălatul și călcatul rufelor, serviciile de croitorie, serviciile de preparare a hranei, serviciile de îngrijire corporală, hrănire, supraveghere a beneficiarului casnic dependent.
Și asta nu este tot. Mai mult, prin tichete de activități casnice pot fi remunerate și activitățile desfășurate de persoanele care exercită ocazional profesia de bonă.
Important de subliniat este faptul că prestatorul casnic nu poate fi un membru al familiei beneficiarului casnic.
În schimb, atât numărul orelor, cât și volumul de muncă, se stabilesc între beneficiarul casnic și prestatorul casnic, iar durata zilnică a prestării activităților casnice pentru un beneficiar casnic nu poate depăși 12 ore, respectiv 6 ore pentru prestatorii casnici cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani.
De unde se poate achiziționa voucherele
- de la oricare dintre Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă județene și a Municipiului București;
- de la furnizorul de servicii universal privind serviciile poștale;
- de pe platformă electronică de evidență a desfășurării activităților casnice, care este accesibilă online sau prin intermediul unei aplicații mobile, de pe orice dispozitiv electronic.
CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru o anumită categorie de români! Cine sunt cei care vor primi mai mulţi bani în luna august