Veşti bune! Alocaţiile pentru copii, majorate cu 80%

Alocaţii mărite © fotografie simbol - arhivă

Veşti pentru pentru copii, dar şi pentru părinţi! De la 1 ianuarie 2019, copiii cu vârsta de până în doi ani vor putea primi o alocaţie lunară de 300 de lei, în timp ce alocaţia copiilor cu vârsta de 2-18 ani ar putea fi 150 lei pe lună. Aşa arată o propunere legislativă pentru majorarea alocaţiilor, depusă de doi deputaţi. 

Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copii în vârstă de până la doi ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei, potrivit portalinvatamant.ro. 

"Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, dupa cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârstă de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3), începând cu 1 ianuarie 2019", potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro