Vești bune pentru români! Toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente trebuie să știe
Publicat pe 22.03.2024 la 08:41 Actualizat pe 22.03.2024 la 08:41
Vești bune pentru români! Detaliile pe care trebuie să le știe toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente. Iată precizările făcute în Programul de Sprijin pentru România cu privire la ajutor.
- Anunț important
- Toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente trebuie să știe
Vești bune! Programul de Sprijin pentru România continuă să ofere ajutorul necesar celor aflați în situații vulnerabile, iar guvernanții au luat măsuri pentru a asigura accesul corect și facil la beneficiile acestui program.
Toți beneficiarii cardurilor sociale de alimente trebuie să știe
Anul acesta, cardurile sociale pentru alimente vor fi acordate tuturor celor care îndeplinesc criteriile de eligibilitate.
Cu toate acestea, există cazuri în care beneficiarii încă nu au primit banii sau cardurile, deși era planificată virarea acestora în luna februarie.
Pentru a soluționa această problemă și pentru a asigura un canal de comunicare mai eficient, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a luat măsuri concrete.
În urma unei solicitări făcute de DCBusiness, MIPE a anunțat că va facilita accesul românilor defavorizați la informațiile necesare prin intermediul unui call center și a unei registraturi permanente.
Reprezentanții MIPE au declarat că au planificat personalul pentru gestionarea apelurilor telefonice în mod eficient, asigurând permanența la registratură și oferind răspunsuri prompte la petițiile primite prin poștă sau e-mail.
În ceea ce privește numărul de beneficiari, peste 2,5 milioane de români vor primi carduri sociale pentru alimente în acest an.
Cine sunt beneficiarii
Persoanele care beneficiază de acest ajutor, potrivit Antena 3 CNN.
persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidenta caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.
Citește și: Listele complete cu românii care vor beneficia de cardurile pentru alimente! Află dacă te numeri printre ei