Vești bune pentru șoferi! Poţi face contestaţie pentru o amendă de circulaţie în 2023. Cum se face plângerea
Publicat pe 28.06.2023 la 21:18 Actualizat pe 28.06.2023 la 21:18
Vești bune pentru șoferii români! De acum se poate face contestație în cazul în care s-a primit o amendă de circulație. Cum este posibil acest lucru. Tot ce trebuie să știi despre noul proiect adoptat, recent, de deputați.
- Șoferii din România pot face contestaţie pentru o amendă de circulaţie în 2023
- Cum se face plângerea
În urmă cu puțin timp, deputaţii au adoptat un proiect prin care un şofer poate face plângere împotriva unei amenzi primite şi la judecătoria din zona în care are domiciliul conducătorul auto.
Șoferii din România pot face contestaţie pentru o amendă de circulaţie în 2023
O nouă propunere legislativă a fost adoptată de deputați. Este vorba despre o lege care are ca obiect de reglementare modificarea art. 118 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002.
În acest fel, noua propunere a deputaților are în vede stabilirea posibilitatea de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediu contravenientul, în prezent, plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
Cum se face plângerea
Mai exact, iniţiativa legislativă ia în considerare modificarea primului alineat al art. 118 din Capitolul VIII „Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei” al OUG 195/2002 după cum urmează:
„Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătorie în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliului sau sediul contravenientul.
Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.”, se arată în noua propunere a deputaților.
În acest fel, șoferii trebuie să știe că, de curând, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, şi astfel legea merge la promulgare.
CITEȘTE ȘI: Anunț important pentru șoferi! Va exista un nou tip de rovinietă. Care va fi prețul la TollRO