Vești bune pentru șoferii din România! Aplicația de constatare a accidentelor minore va avea funcții noi. De când se vor putea folosi
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.01.2023 la 10:17
Actualizat pe 19.01.2023 la 10:17
Vești bune pentru șoferii din România! Aplicația ”Amiabila”, prin care pot să facă constatări online ale accidentelor minore, va veni cu funcții noi din această lună. Așadar, conducătorii auto vor scăpa de grija documentelor din ianuarie 2023.
- Aplicația ”Amiabila” va avea funcții noi
- Noile schimbări au legătură cu documentele șoferilor
Aplicația ”Amiabila” a fost lansată în toamna anului 2022 și a făcut furori în România, după ce șoferii au fost mulțumiți de faptul că au scăpat de timpul pierdut la secția de poliție pentru a constata accidentele minore. După 70.000 de conturi făcute, aplicația vine din această lună, cu funcții noi de care șoferii se vor putea bucura în continuare.
Aplicația ”Amiabila” vine cu noi funcții pentru șoferii din România
Șoferii români erau nemulțumiți de birocrația de care este nevoie chiar și în cazul unui accident rutier minor sau în cazul unei tamponări, astfel că aplicația prin care pot să facă acest lucru a venit și ăn România. La doar câteva luni și 70.000 de conturi, ”Amiabila” vine cu funcții noi, care va gestiona documentele șoferilor din România începând cu această lună.
Așadar, oamenii nu mai trebuie să își amintească dacă ITP-ul a expirat, polița RCA sau rovinieta, deoarece aplicația va lansa alerte pentru ei în acest sens. Alertele le vor gestiona mult mai eficient documentele mașinii, iar acestea pot fi trimise printr-o notificare în aplicație, SMS sau prin e-mail. Mai mult, Amiabila se folosește în mod gratuit, astfel că șoferii nu trebuie să plătească pentru acest serviciu.
Șoferii pot să constate accidentele minore online din luna octombrie
Vestea că accidentele minore sau tamponările din trafic vor putea să fie constatae online i-a bucurat pe mulți șoferi din România. Aplicația a fost lansată în luna octombrie, după mult timp în care oamenii trebuiau să își petreacă timpul la secții de poliție, cu multe documente necesare. De atunci, aplicația a întregistrat 70.000 de utilizatori, iar numărul conturilor care se întregistrează continuă să crească în fiecare zi cu aproximativ 300 de noi utilizatori.
Citește și: Vești proaste pentru șoferii din România! Cât costă amenda pentru parcarea neregulamentară în anul 2023