Vești importante pentru elevi! Școlile ar putea fi închise săptămâna viitoare

Vești importante pentru elevi! Școlile ar putea fi închise săptămâna viitoare © Arhiva

Situație critică pentru școlile din România. Unitățile de învățământ ar putea fi închise și săptămâna viitoare, iar asta din cauza unei decizii luate de reprezentanții Guvernului României.

Așadar, potrivit spuselor președintelui Sindicatelor din Educație Spiru Haret, nu se exclude varianta închiderii școlilor săptămâna viitoare. Marius Nistor solicită reprezentanților Guvernului să găsească o soluție la această problemă cât mai urgent, înainte ca activitatea untităților de învățământ din România să fie suspendată.

Școlile ar putea fi închise

Președintele Sindicatelor de Educație Spiru Haret mai spune că este nevoie de mai multă înțelegere și de acordarea de mai mult timp, astfel evitându-se situațiile incomode, precum suspendarea activității școlilor. Acesta susține că unitățile de învățământ ar putea rămâne fără bucătari, șoferi de microbuz școlar și fochiști dacă Guvernul nu acordă mai mult timp.

„În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti. FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a declarat Marius Nistor, potrivit A1.ro.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro