Vești nemaipomenite pentru români! Cresc salariile! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Vești nemaipomenite pentru români! Cresc salariile! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp © Arhivă

Vești foarte bune pentru o categorie de români. Guvernul a anunțat, luni, că salariile vor crește în acest an.

Potrivit ministrului Educației, Monica Anisie, salariile profesorilor vor crește în 2020. Declarația vine cu asigurarea că salarizarea va fi pe grila maximă și că, în prezent, această mărire se va întâmpla fără dar și poate.

„Pot să vă spun faptul că am asigurat pe toată lumea de un lucru foarte important, şi anume că de la 1 ianuarie şi de la 1 septembrie salarizarea profesorilor va fi pe grila maximă. Deci, se va face această mărire de salariu pentru cadrele didactice”, a anunțat ministrul Educației, potrivit AGERPRES.

Noi schimbări în Educație

În urma aceleiași întâlniri, Anisie a vorbit și despre programul pilot „Masa caldă”, care va fi extins la 150 de unități de învățământ, în loc de 50, cum este în prezent.

„Generic, lumea îl cunoaşte sub denumirea ‘Masă caldă’, de fapt se cheamă un supliment alimentar, un pachet alimentar. Acolo unde au cantine, e clar unde vor primi această masă, iar unde nu există această posibilitate, există soluţia acelui sandviş pe care îl poate primi copilul în conformitate cu normele de aplicare a ordonanţei de urgenţă”, a mai spus Anisie, cu precizarea că acest program nu se suprapune cu celebrul „Laptele și cornul”.

A mai fost subliniat și faptul că bursa profesională a crescut de la 200 de lei la 300 de lei, urmând ca aceasta să crească progresiv.

De asemenea, există și un program de modernizare a liceelor tehnologice și a laboratoarelor existente la nivelul învățământului preuniversitar.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro