Vești proaste pentru șoferi! Amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară. Când pot aprinde luminile de avarie
Publicat pe 06.02.2024 la 08:39 Actualizat pe 06.02.2024 la 08:39
Vești proaste pentru șoferi! În anul 2024 sunt amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară. Iată când pot aprinde conducătorii auto luminile de avarie, dar și câți bani trebuie să scoată din buzunare dacă staționează neregulamentar!
- Șoferii primesc amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară
- Cât sunt nevoiți să scoată din buzunare
Șoferii care utilizează luminile de avarie pentru staționare nejustificată ar trebui să fie conștienți că în anul 2024 pot fi sancționați cu amenzi mai ridicate. Adesea, această practică este folosită pentru a parca în zone unde staționarea este complet interzisă.
Șoferii primesc amenzi mai mari pentru staționarea neregulamentară
Legislația auto din România detaliază explicit condițiile în care șoferii sunt autorizați să utilizeze luminile de avarie pentru staționare, iar cei care nu respectă aceste reguli se expun la amenzi semnificative.
Începând cu anul 2024, amenda a crescut la 165 de lei, cu 20 de lei mai mult decât în anul precedent. Prin urmare, șoferii care sunt prinși staționând fără un motiv justificat, cu luminile de avarie activate, vor trebui să plătească o sumă mai mare ca sancțiune.
Printre situațiile care nu sunt considerate urgente se include, de exemplu, absența unui loc de parcare, o situație în care mulți șoferi optează să parcheze cu luminile de avarie active. În această situație, șoferii care încalcă regulile de staționare pot primi între 4 și 5 puncte de amendă, cu o sancțiune care variază între 660 și 825 de lei.
De asemenea, șoferul care parchează într-o zonă unde staționarea nu este permisă poate fi sancționat și pentru oprirea neregulamentară, cu 2 sau 3 puncte de amendă, ceea ce înseamnă o amendă cuprinsă între 330 și 495 de lei, conform promotor.ro.
Când pot aprinde șoferii luminile de avarie
Șoferii pot aprinde luminile de avarie în următoarele condiții:
-când mașina este imobilizată involuntar pe partea carosabilă;
-când mașina se deplasează foarte lent și/sau constituie un pericol pentru ceilalți participanți la trafic;
-când autovehiculul sau tramvaiul este remorcat.